HASK blixten: Rankingfavoriterna höll hela vägen

Det blev dom två högst rankade spelarna Christian Jepson,Limhamns SK och Drazen Dragicevic,Lunds ASK som möttes i finalmatchen och där avgick Jepson med segern. Det krävdes dock ett avgörande armageddon parti (svart har mindre tid men det räcker med remi) efter 1 – 1 i dom två blixtpartierna. På vägen fram till denna match hade Jepson endast tappat en halv poäng (han tog 11 av 11 i förgrupp 1) och det var en remi mot den slutliga 3:an Kristian Eriksson, Varbergs SK. Hatten av för Kristian som hade längst resväg till tävlingen men vad gör man inte för att spela lite schack. Drazen hade tappat en poäng inför finalmatchen och det var förlusten mot den fruktade Conny Holst,Limhamns SK i förgrupp 2. Holst slutade till sist 4:a efter att förlorat matchen om 3:e pris mot Kristian Eriksson.

Hask blixten A-final

Foto: Patrik Nilsson. Pristagarna i A-finalen. Från vänster: 2:an Drazen Dragicevic,1:an Christian Jepson och 3:an Kristian Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom spelarna som har nämnts ovan kvalificerade sig till A-finals matcherna genom att komma på den övre halvan i dom två seedade förgrupperna (bergerturneringar). Dom som kom på den undre halvan spelade B-finalen och i den segrade Stefan Håkansson,Helsingborgs ASK efter seger i finalmatchen mot sin klubbkamrat Tomasz Szczepanowski.

Hask blixten B-final

Foto:Patrik Nilsson. Från vänster: Vinnaren av B-finalen Stefan Håkansson och 2:an Tomasz Szczepanowski.

image_pdfimage_print
Share