Flick-SM färdigspelat

Flick-SM avgjordes den gångna helgen i Limhamns Folkets hus och ifrån förbundet deltog åtta tjejer. Lokal arrangör var Limhamns SK (eftersom det är ett svenskt mästerskap är Sveriges Schackförbund huvudarrangör) som har stor rutin av arrangera juniortävlingar och arrangemanget genomfördes utan några större incidenter.

Dom nordvästskånska tjejerna skötte sig väl, både vid brädet och utanför. En lärdom man fick med sig ifrån tävlingen tror jag var att man inte ska titta för mycket på ens motspelares ranking, speciellt när det gäller juniorer. Trots att motståndaren har 1300 – 1500 eller till och med mer behöver dom inte nödvändigtvis vara bättre. Ni har chans mot dom flesta i er åldersgrupp tjejer!

Lite mer utförligare resultat än vad den kortfattade tabellen visar längst ner i denna nyhet finns på resultatsidan för Flick-SM. Tio partier livesändes varje rond, både Linnea Lauridsen och Hillevi Uhrberg fick spela på dom brädena ett par ronder. Partierna finns sparade och ni kan ladda ner dom ifrån NVSSFs partiarkiv. Direktlänk: http://www.nvssf.com/forbundet/wp-content/uploads/2016/01/flicksm2016.pgn.Filen ni laddar hem (en pgn-fil) kan ni sedan öppna i dom flesta schackprogram och sedan spela igenom partierna på skärmen.

PlacNamnKlubbPoängGrupp
9Linnea LauridsenHelsingborgs ASK3.0B
11Hillevi UhrbergHelsingborgs ASK2.0B
15Saga UhrbergHelsingborgs ASK4.5C
22Tess JussilaÅstorps SS4.0C
36Annie DahlbergHelsingborgs SS2.0C
15Ylva JussilaÅstorps SS5.5D
17Vera JussilaÅstorps SS5.0D
23Alice NygrenÅstorps SS2.0D
image_print
Share