Copenhagen Chess Challenge

bms_skaklogoHelsingborg Schackallians bägge danska spelare Kåre Kristensen och Jacob Sylvan deltar just nu Copenhagen Chess Challenge som spelas i Ballerup strax utanför Köpenhamn.

Kåre Kristensen under partiet i rond 1 av Copenhagen Chess Challenge. Foto: Lars Bech Hansen

Kåre Kristensen under partiet i rond 1 av Copenhagen Chess Challenge. Foto: Lars Bech Hansen

Arrangör är den driftiga och gemytliga klubben BMS Skak (undertecknad känner flera av medlemmarna väl och ingick i arrangörsstaben av CCC för ett par år sen) som har flera rutinerade turneringsarrangörer bland sina medlemmar som ser till att tävlingen blir ett arrangemang i toppklass.

Turneringsformatet är nio ronder schweizer som spelas på fem dagar. Det betyder att det spelas en enkelrond (rond 1, som spelades igår den 20 april) och fyra dagar där det spelas två ronder. BMS Skak har varje år ambitionen att turneringen ska producera så många GM och IM normer som möjligt.

Kåre och Jacob startade planenligt med segrar mot lägre rankat motstånd.

Redan i rond 2 som startade kl 10.00 idag torsdag den 21 april fick Jacob Sylvan tufft motstånd. Han möter stormästaren och årets danske mästare Mads Andersen. Eftersom bord 1 – 29 livesänds så kan du följa det partiet och se hur det går för Jacob. Kåres parti går också att följa, han spelar på bord 14. Bland dom 62 deltagarna finns det flera spelare ifrån skånska klubbar så det kan ju göra det extra intressant att följa livesändningen.

image_pdfimage_print
Share