Hector i segrade i Ballerup

Copenhagen Chess Challenge 2016Den svenske stormästaren Jonny Hector vann ensam årets Copenhagen Chess Challenge med 7½ poäng av 9, det var hans andra seger i tävlingen. Han vann även 2013.

Närmast efter Hector i prislistan kom fyra spelare på 6½ poäng. Bland dom fanns årets Danske mästare Mads Andersen. Ytterligare en halv poäng efter kom HSA-spelaren (i Danmark representerar han Skakklubben Nordkalotten och är klubbkamrat med Jonny Hector) Kåre Kristensen vilket var ett mycket bra resultat. Kåre var ytterst nära att ta sin tredje och slutgiltiga IM-norm men i slutändan så saknades sex ynka rankingpoäng på motståndarsnittet för att det skulle bli en norm. Han fick trösta sig med en åttonde plats och 26 nya elo-poäng.

Kåre Kristensen CCC 2016

Lugnet före stormen…Kåre under partiet mot Filip Boe Olsen där Kåre fick ett rasande kungsangrepp. Foto: Lars Bech Hansen

Jacob Sylvan, vit mot xxx. Foto: Lars Bech Hansen

Jacob Sylvan, vit mot Mogens Thuesen. Foto: Lars Bech Hansen

HSA:s andre spelare ifrån Danmark, Jacob Sylvan, tog 5½ poäng och slutade på 13:e plats vilket var ett helt ok resultat. Jacob var rankad som nr 15 i startfältet och slutade två placeringar bättre. Dessutom spelade han remi mot Mads Andersen som är årets danske mästare som tidigare nämnts.

Samtliga partier som Jacob och Kåre spelade i tävlingen kan du ladda ner ifrån partiarkivet: http://www.nvssf.com/forbundet/partifil-download/

Samtliga partier ifrån Copenhagen Chess Challenge kan du ladda ner ifrån Danbase som vaknat till liv igen efter ett par år i dvala. Trion som numera administrerar sidan är Tom Skovgaard, Lars Bech Hansen och Jacob Pallesen, alla ifrån arrangörsklubben BMS Skak. Ett lovvärt initiativ som kanske skulle kunna vara något för Sverige också?!

image_print
Share