Lunds ASK triumferade i södra kadettkvalet

Anrika Lunds Akademiska Schackklubb vann det södra kvalet till kadettallsvenskan som arrangerades i Helsingborg den gångna helgen.

Tre platser till Kadettallsvenskans final stod på spel, kvalificerade sig gjorde förutom tidigare nämnda LASK, SS Manhem och Örgryte SK. Både Manhem och Örgryte är Göteborgsklubbar. LASK blev en odiskutabel vinnare efter seger i samtliga 6 matcher och lämnade därmed dom andra tretton deltagande lagen bakom sig i tabellen.

Två nordvästskånska klubbar deltog, Helsingborgs ASK (två lag) och Åstorps SS.

Hillevi Uhrberg

Hillevi Uhrberg,HASK I. Foto: Anders Hansen

Helsingborgs ASK 1 slutade på en 9:e plats med 6 matchpoäng (man vann tre matcher), det låter kanske inte så imponerande men man måste ha i åtanke att man mötte alla dom tre topplagen och den slutliga 4:an, Linköpings ASS som man för övrigt besegrade med 3½ – 2½. Enda chansen för HASK I att ta en högre placering var att ta lite mer partipoäng men det var inte det lättaste i och med mötena mot dom tre lagen i toppen.

 

I HASK 1 spelade:

 1. Tomasz Szczepanowski 4 av 6
 2. Filip Jonsson 2½ av 6
 3. Majed Fakhr Eldin 1½ av 6
 4. Hillevi Uhrberg 3 av 6
 5. Saga Uhrberg 2 av 6
 6. Oskar Wu 3 av 6

Helsingborgs ASK 2 slutade strax bakom sina klubbkamrater i lag 1 på en 10:e plats. Man tog 5 matchpoäng, två segrar och en oavgjord match. Starkt!

I HASK 2 spelade:

 1. Linnea Lauridsen 0 av 3
 2. Haider Al-Sherufi 1½ av 6
 3. Samuel Larsson 2 av 5
 4. Sebastian Ekstrand 2 av 5
 5. Emil Duus 4½ av 5
 6. Gabriel Thede 2 av 5
 7. Mattias Bergdahl 2 av 5
 8. Eszter Enyedi 1 av 2

Med ett ungt och orutinerat lag var Åstorps SS mest med för att “se och lära”. Lite överraskande (en positiv överraskning!) för mig var att man lyckades undvika sistaplatsen. Man hamnade på en 13: plats efter spelat oavgjort i två matcher. Jättestarkt!

För Åstorp spelade:

 1. George Bobocea 1 av 6
 2. Markus Mena 3 av 6
 3. Tess Jussila 0 av 6
 4. Ylva Jussila 2 av 6
 5. Vera Jussila 0 av 6
 6. Isabella Mena 2 av 6

Det spelades även ett kval i Stockholm arrangerat av Wasa SK. Ifrån det kvalet gick Västerås SK,Täby SK och SK Rockaden,Stockholm vidare.

 

image_pdfimage_print
Share