Tävlingar under Kristi himmelfärdshelgen

Flera tävlingar spelades klart under den gångna helgen med deltagande av spelare ifrån Nordvästra Skåne. Nedan kommer en kort summeringen av dessa, lite försenat. Det fina vädret och en viss schacktrötthet gjorde att undertecknad kom igång med detta inlägget först idag.

Hasselbacken Chess Open

logotypehasselbacken1Stockholm Schacksällskap arrangerade en stor öppen turnering med hela 301 deltagare för att fira sitt 150-års jubileum. Styrkemässigt gick tävlingen inte av för hackor, trettiotvå spelare hade mer än 2500 i elo (samtliga av dom var Stormästare). Topprankade ryssen Dmitry Andreikin E2736 infriade favoritskapet och vann på 7½ av 9.

Fyra nordvästskåningar deltog:

Placering Namn Klubb Poäng
170 Staffan Thomasson Åstorps SS 4
241 Peter Dalling Engelholms SK
242 Leif Bohman Klippans SK
261 Stefan Myrenfors Helsingborgs SS 3

| Slutställning Hasselbacken Chess Open |

Deltalift Open/Harplinge Mini Open

Deltalift OpenHotel Tylösand utanför Halmstad spelades Deltalift Open och Harplinge Mini Open (för spelare med mindre än 1599 i elo). Turneringen startade på torsdagen och avslutades i lördags och då hade  åtta ronder avverkats. Fyra snabbschackspartier och fyra långpartier. Segrade gjorde dom bägge Lunds ASK spelarna Hans Tikkanen och Tim Nielsen, stormästaren och flerfaldige sverigemästaren Tikkanen i Deltalift Open och Nielsen i Harplinge Mini Open.

Nordvästskåne representerades av nio spelare. Bäst av dom lyckades Filip Jonsson som som slutade tvåa i Harplinge Mini Open. Han ledde efter inför sista dagen (han hade tagit 6 poäng av 6!) då dom två avslutande ronderna spelades. Tyvärr förlorade han dom så Tim Nielsen smet förbi i prislistan. Nästa gång vinner Filip är jag övertygad om, denna tävling gav honom ovärderlig rutin som behövs om man ska hålla sig kylig i avgörande partier.

Deltalift Open

Placering Namn Klubb Poäng
27 Stefan Håkansson Helsingborgs ASK 5.0
36 Patrik Nilsson Helsingborgs ASK 4.5
44 Gert Lyngsjö Landskrona SK 4.5
102 Jacob Ekberg Helsingborgs ASK 3.0
121 Sejfo Agovic Helsingborgs ASK 2.0
122 Bertil Öjerskog Klippans SK 1.5

Harplinge Mini Open

Placering Namn Klubb Poäng
2 Filip Jonsson Helsingborgs ASK 6
15 Majed Fakhr Eldin Helsingborgs ASK
50 Hampus Eriksson Helsingborgs ASK 1

| Slutställning Deltalift och Harplinge Mini Open |

Kronborgturneringen

Helsingörs Schackklubb arrangerade även i år sin traditionella Kronborgsturnering. Ted Sandbech,Klippans SK deltog och slutade tvåa i en av grupperna.

Uppdatering:

Mragel Open

Undertecknad missade att Ghayth Tabaa spelade Mragel Open som arrangerades av Lunds ASK. Ghayth tog 3 poäng av 6 och slutade på en 8:e plats. Resultat och slutställning hittar du på följande sida: http://chess-results.com/tnr220659.aspx?lan=6&art=1&rd=6&wi=821

image_pdfimage_print
Share