Korneev & Meier segrade i Scandic Ariadne Masters

ariadneloggaDom bägge stormästarna Oleg Korneev,Spanien och Georg Meier,Tyskland (boende i Sverige och representerar Malmö AS) delade på segern i Scandic Ariadne Masters som avslutades idag. Spanjoren hade den bästa kvalitén och placerades överst i resultatlistan.

Som tidigare nämnts här så deltog fyra spelare ifrån förbundet. Sejfo Agovic,Helsingborgs ASK bröt efter dom inledande fyra snabbschackspartierna medans dom övriga tre nordvästskåningar fullföljde tävlingen.

Thomas Wellevit, Helsingborgs SS gjorde en kanonturnering. Han slog bland annat IM Ari Ziegler som har 2302 i ranking, hela 428 rankingpoäng mer än Thomas. Thomas tog 4½ poäng av 8 och slutade på en fin 46:e plats (169 deltagare). Han belönades med ett rankingpris och många sköna rankingpoäng, 34.8 i långpartielo och 31.8 i snabbschackselo.

Mikael Svensson, Landskrona SK tog även han 4½ poäng (remi mot Wellevit i sista ronden) och slutade på 60:e plats.

Susanne Ellerstrand, Engelholms SK tog 2 poäng och slutade på 156:e plats.

image_print
Share