Sylvan & Kristensen på normjakt i Lettland

Helsingborgs ASK bägge danska spelare Kåre Hove Kristensen och Jacob Sylvan spelar just nu en IM-turnering i den Estniska kuststaden Jurmala. Närmast titeln är Kåre som “bara” saknar en norm (man behöver tre) för att bli IM. Sylvan har en norm men har visat fin form senaste året och har det respektingivande elo-talet 2416 just nu. Vi håller tummarna för dom bägge! Två ronder är spelade, Jacob Sylvan har startat med  1½ och Kåre med 1 poäng (två remier). Turneringen avslutas på fredag.

Jacob Sylvan (till vänster). Foto: Lars Bech Hansen

Danmark har en stor trupp på plats i Jurmala, sju spelare och Stormästaren Jakob Vang Glud som coach. Förutom den ovannämnda IM turneringen spelas ytterligare en IM-turnering och en GM-turnering. Turneringarna arrangeras för övrigt av toppspelaren Alexei Shirov.

image_pdfimage_print
Share