Junior-DM – Två segrare korade

Idag spelades Junior-DM för långpartier (30 minuter per spelare) på Helsingborgs Schackallians klubblokal i Helsingborg. Klasserna Junior och Knattar spelades klart idag medans Junior-Elit spelar två ronder även imorgon.

I Knatteklassen (födda 2006-) som hade 14 deltagare segrade Mattias Medelis som representerar Åstorps SS.

Mattias Medelis

Mattias Medelis med sin pokal. Foto: Anders Hansen

I Juniorklassen (födda 1997-2005) segrade Haider Al-Sherufi,Helsingborgs ASK.

Fullständiga resultat för Junior och Knatteklassen hittar du på tävlingens resultatsida.

Junior-Elit klassen spelar hela helgen eftersom dom använder en längre betänketid, 60 min + 30 sekunders bonus per drag med start från drag 1. Efter 3 av dom 5 ronderna leder Tomas Szczepanowski,Helsingborgs ASK efter att ha vunnit sina tre partier. Han skuggas av klubbkamraten Filip Jonsson som har tagit 2½ poäng. Imorgon spelas dom två sista ronderna med start kl 10.00.

Ställning efter rond 3

Fullständiga resultat och lottning hittar du på resultatsidan http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=4809

 

image_pdfimage_print
Share