Senior lag-VM avslutat – Ryssland vann

Ryssland stod överst på prispallen i dom bägge klasserna, +50 och +65, när lag-VM på Kreta avslutades idag. En sanning med viss modifikation eftersom man i Senior lag-VM kan ställa upp med klubblag, stadslag med mera så den klassiska schackstaden St Petersburg ställde upp med ett lag som vann +50. I det laget spelade exvärldsmästaren Alexander Khalifman och Sergey Ivanov (som spelar för den svenska klubben SK Team Viking) plus ytterligare två ryssar.

Peter Dalling,Engelholms SK och Lars F Olsson,Åstorps SS deltog i två av dom sju (!) deltagande svenska lagen. Peter spelade för Sverige 5 i +65 och Lars för Sverige 1 i +50. Dallings lag slutade på 21 plats (22 lag deltog) och Olssons på 15 plats (22 lag deltog).

Dalling tog 5 poäng av 9 och gick  14 poäng plus i ranking. Olsson tog 6 poäng och gick +2 i ranking.

En av Olssons vinster är en vinst som han själv inte var medveten om förrän undertecknad påpekade den.

Lars är svart mot FM Alexandr Belytsky och gav upp efter 41. Dg6. 1-0 på livesändningen och i matchrapporten.

Senare ändrades detta till 0 – 1 och partiet plockades bort ifrån livesändningen och ifrån partifilen. Nån som vet varför får gärna skicka en kommentar till detta inlägg. Klicka på pratbubblan överst till höger.

 

Peter Dalling

Peter Dalling,Engelholms SK. Kreta 2017
Foto: Bengt Kvisth

Peter Dallings resultat

Rond. Motståndare Rating Nation Resultat
1 Svensson, Sören 1992 SWE v 0
2 Webster,Jim 1807 SCO s 1
3 Pitzl, Konstantinos 2001 AUT s ½
4 Thynne,Trefor F 1975 ENG v ½
5 Mai, Hartmut 1943 GER v ½
6 Munninghoff, Alexander 1930 NED s 0
7 Scowen, Roger S 1862 ENG v 1
8 Tveten, Per 1482 NOR v 1
9 Mella, Aage 1724 NOR
Lars F Olsson

Lars F Olsson,Åstorps SS. Kreta 2017
Foto: Bengt Kvisth

Lars F Olssons resultat

Rond Motståndare Rating Nation Resultat
1 FM Belytsky, Alexandr 2214 RUS s 1 W.O
2 W.O 0 v 1
3 Kivimaki, Jaakko 2135 FIN s ½
4 Waldock, Adrian D P 1675 ENG v ½
5 CM Hughes, Anthony 0 WLS v 1
6 Ernst, Michael 2141 AUT s ½
7 Wolff, Peter 1963 GER s ½
8 WIM Sazonova, Elena N. 2119 RUS v 0
9 Howes, David J 1464 ENG s1

Lars F Olsson spelade i en livesänd match tre gånger så dom partierna finns sparade och kan spelas igenom i partivisaren här nedan.

image_pdfimage_print
Share

1 svar på ”Senior lag-VM avslutat – Ryssland vann

  1. Mysteriet med varför Lars F Olssons parti ifrån rond 1 dömdes till vinst för honom är nog löst. Hans motståndare Alexandr Belytsky är registrerad för Ryssland men spelade för det Israeliska laget Ashdod Chess Club vilket inte är tillåtet enligt reglerna. Utdrag ur tävlingsreglerna: “Teams from every eligible member federation of FIDE can participate. The teams may represent a national federation or any regional structure of a national federation. All players must be members of the same federation (same FIDE identification, i.e.: GER, NED, GRE, RUS, etc.).”

Kommentarer inaktiverade.