Elite Hotels Open – Anders & Patrik topplacerade

GP-tävlingen Elite Hotels Open spelades denna helg i Växjö och den blev en fullträff för HASK-duon Anders & Patrik Nilsson. Båda hamnade i toppen bland dom 142 deltagarna, Anders hamnade på 8:e plats och Patrik kom endast två placeringar efter. Båda tog 6 poäng på dom åtta ronderna. Den svenska legendaren Pia Cramling blev ensam segrare med 7 poäng.

Både Patrik och Anders tog poäng mot stormästare. Anders Nilsson besegrade Erik Blomqvist ifrån SK Rockaden. Stockholmaren Blomqvist har blivit svensk mästare både individuellt och i lag. Partiet mot Nilsson blev knivskarpt och stormästaren fick ge upp redan efter 22 drag då det visade sig att hans kung var mer sårbar än Anders i en ställning där bägge kungarna var lite i blåsväder.

Partiet ovan spelades i rond 7, i ronden efter tog Stormästaren revansch mot en nordvästskåning genom att besegra Mikael Svensson, Landskrona SK i ett parti där Mikael ingalunda var chanslös. Han spelade starkt men fick till slut erkänna sig besegrad.

Patrik Nilsson,Helsingborgs ASK

Patrik Nilsson,Helsingborgs ASK Elite Hotels Open. Foto: Lars OA Hedlund

I samma rond, den 8:e och sista, tog Patrik Nilsson sin stormästar poäng. Remi mot Ralf Åkesson, en spelare som Patrik för övrigt har besegrat en gång i Malmö Open. Det var ytterst nära en seger även denna gång. Hade Patrik aktiverat sin kung i slutspelet Torn mot 3 bönder så hade han kunnat skriva en etta i protokollet. Chansen kom i följande ställning:

 

 

Patrik spelade Tc4 men hade hade han spelat Kb6! så hade hans kung hunnit hjälpa till med att stoppa svarts fribönder.

För att se samtliga åtta deltagande nordvästskåningars placeringar surfa in på följande webbsida: http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=4924

Partier ifrån turneringen hittar du i denna sidas partiarkiv: http://www.nvssf.com/forbundet/partifil-download/

image_pdfimage_print
Share