Grandelius segrade i Bistro Stella Limhamn Chess

Nr 1 på den svenska rankinglistan, Stormästaren Nils Grandelius, segrade i lördagens snabbschackstävling i Limhamn på 5 poäng. Med en poäng mindre hamnade Nils Stormästarkollega Tiger Hillarp Persson på andra plats. Tävlingen fick en fin inramning eftersom den spelades på klasskrogen Bistro Stella Limhamn som dessutom var en av sponsorerna.

Tabell (klicka på tabellen för en större version)

Bergertabell Bistro Stella Limhamn

 

 

 

partier

| Partifil (pgn) |

Som man kan se i tabellen deltog även Nordvästra Skånes enda stormästare, Daniel Semcesen, också. Han besegrade bland annat årets Svenska Mästare Hans Tikkanen och slutade på 5:e plats. Daniel som är bördig ifrån Malmö men numera bor i Uppsala lade nästan all sin tid under detta besöket i Skåne vid schackbrädet. På Söndagen spelade han i allsvenskan med Helsingborgs Schackallians (hans klubb Helsingborgs ASK i allians med Helsingborgs SS) mot Limhamns SK II. Där bidrog hans vinst till matchsegern, 5½ – 2½ till HSA.

image_pdfimage_print
Share