Succé för Flick-SM i Helsingborg

Tess Jussila 2019

Tess Jussila,Helsingborgs ASK hamnade på 6:e plats i B-gruppen (14-16 år). Foto: Lars OA Hedlund

Helgens Flick-SM i Helsingborg (Olympiaskolan) blev verkligen en megasuccé! 102 deltagare, vilket var det högsta deltagarantalet sen 2004, och helnöjda deltagare. Sociala medier svämmar över av lovord ifrån deltagarna och dess ledare. Ett gäng funktionärer ifrån lokala arrangören Helsingborgs ASK som alla gjorde sitt jobb på ett utmärkt sätt bidrog till detta hellyckade arrangemang. Nu lovade jag mig själv innan jag började skriva denna artikel att jag inte skulle bli långrandig så jag nöjer mig att nämna tre av de ca 10 funktionärerna: Stefan Håkansson (ordförande i HASK, domare och allt i allo under arrangemanget),Eric Nordin (chef för domarna) och Cai Jussila (cafeteria,ansvarig för gruppboendet på Olympiaskolan,domare).

För att korta ner denna artikel så hänvisar jag till betydligt bättre skribenter på nätet. Till exempel Helsingborg Dagblads  reportage med fina bilder på köpet. Ingemar Falk på schack.se levererade flera reportage under helgen, dom hittar du här. Sveriges Schackförbunds “hovfotograf” Lars OA Hedlund var även på plats under helgen och tog massvis av fina bilder som vanligt. Bilderna hittar du här.

Flick-SM spelades i fyra olika ålderklasser. Segrare i de olika klasserna blev som följer:

  • A (17-20 år) Kajsa Nilsson, Nolereds SK
  • B (14-16) Margo Zarytovskaya, Västerås SK
  • C (11-13) Alva Ling Tran,Trojanska Hästen
  • D (10 år och yngre) Lavinia Valcu, Solna SS

Ifrån nordvästra skåne deltog 11 tjejer,samtliga ifrån arrangörsklubben Helsingborgs ASK. Alla gjorde en jättebra turnering, låter som en klyscha men så var fallet,punkt slut. Deras och alla andra deltagares placering hittar du på resultatsidan. De deltagande nordvästskånska tjejerna var:
Linnea Lauridsen A
Tess Jussila B
Emma Strandberg B
Eszter Enyedi B
Silin Hamesh C
Ylva Jussila C
Vera Jussila C
Alva Nilsson C
Riddhima Chakrabarti D
Anusha Agarwal D
Prisha Agarwal D

Som avslutning kommer härnedan en suverän Helsingborgs bild tagen av Lisa Reimegård som var ledare för fyra tjejer ifrån Uppsala Skolschacksällskap.

Uppsala deltagare i Flick-SM

Fyra Uppsala tjejer som deltog i Flick-SM i en suverän Helsingborgs bild tagen nedanför Kärnan. De fyra är (från vänster):Julia Östensson,Nohmi Reimegård,Ida Zimmermann och Pian Sjöåker. Foto: Lisa Reimegård

image_pdfimage_print
Share

1 svar på ”Succé för Flick-SM i Helsingborg

Kommentarer inaktiverade.