Nya NvSSF-regler

Från och med 1/9 2019 kommer det inte att vara tillåtet med notationsbeteckningar på tävlingsbräden i förbundet, detta gäller såväl klubb som distriktstävlingar.

Förbundets ordförande Stefan Håkansson gör följande uttalande till hemsidan:

Det blir allt vanligare med elektroniska livebräden och på dom finns det oftast inga notationsbeteckningar så förbundets styrelse vill att tävlingsspelarna i förbundet ska vara fullt tränade att föra protokoll under partierna utan hjälp av siffrorna och bokstäverna på brädena. För att minska kostnaderna och underlätta övergången till de nya anpassade brädena så har förbundet tagit fram två olika specialanpassade färger, en för Stauntonbräden och en för det enklare masonitbrädet, som kan användas för att måla över bokstavs och sifferbeteckningarna på brädena. Priset kommer att vara ca 235:- för en halvliter. Kontakta förbundets kassör Fredrik Sievert vid köp av färgen.

image_pdfimage_print
Share

1 svar på ”Nya NvSSF-regler

  1. Borde väl fungera med en nylonstrumpa?
    Det var ju så man gjorde för att förvandla svartvit tv till färgtv förr….

Kommentarer inaktiverade.