Deltalift och Kronborg Chess Open färdigspelade

De två turneringarna som hade nordvästskånskt deltagande under Kristi himmelfärdshelgen, Deltalift/Harplinge Mini Open i Tylösand och Kronborg Chess Open i Helsingør avslutades igår och i lördags.

Kronborg Chess Open

Hela 13 nordvästskåningar deltog i seniortävlingen som spelades i åtta-manna grupper indelade efter ranking. Bäst gick det för HASK-junioren Isam Kayyali som vann sin grupp på 6½ poäng av 7 (!).Utöver honom bör man man nämna de tre nordvästskåningar som knep silverplatserna i sina grupper: Idris Amin HASK,Daniel Mena HASK och Leif Boman Klippans SK. Även de två nordvästskånska deltagarna, Patrik Nilsson och Anders Nilsson, som deltog i den högst rankade gruppen, Mästargrupp 1, gjorde bra ifrån sig i det starka startfältet. Anders slog vinnaren av gruppen, IM David Miedema ifrån Holland i sista ronden. Det partier är värt att återge här.

En välskriven artikel om Kronborg som är skriven Cai Jussila hittar du på Helsingborgs ASK hemsida.

| Resultat Kronborg Chess Open |

Deltalift/Harplinge Mini open

I Tylösand spelades samtidigt som Kronborg den avslutande deltävlingen av Svenskt Grand Prix för säsongen 2018/19. Turneringen och hela GP vanns av Pia Cramling, en legendar både här i Sverige och internationellt. Ett stort grattis ifrån undertecknad till den mycket sympatiska Pia! En intervju som gjordes efter tävlingen hittar du på Sveriges Schackförbunds hemsida.

Sex spelare ifrån Nordvästra skåne deltog. Bäst gick det för Mikael Svensson Landskrona SK som tog 5 poäng och hamnade på 23:e plats bland de 136 startande. Micke tog en viktig halva i sista ronden genom att spela remi mot den starke spelaren IM Ari Ziegler. Remi mot Ziegler spelade även Helsingborgs ASK:s Niklas Silfverström i rond 2. Ett resultat som säkert gav blodad tand. Deltalift Open var en comeback för Niklas som har varit borta ifrån tävlingsschack ett par år.

Niklas Silfverström under partiet mot Ari Ziegler i rond 2. Foto: Anders Hansen

| Resultat Deltalift & Harplinge Mini Open |

image_pdfimage_print
Share