Silvermedalj till Sverige

Sverige lag 1 tog silver i Veteranernas lag-EM 65+ som avslutades igår i Kroatien.  Ryssland var helt överlägsna. Seger i samtliga nio matcher och fyra matchpoäng före Sverige säger allt.

Sverige 3 med de två nordvästskånska spelarna Peter Dalling,Engelholms SK och Bertil Pålsson,Skromberga ASS slutade på 13:e plats (16 lag deltog).

Jag rekommenderar Lars Grahns blogg för utförliga rapporter ifrån lag-EM. Lars deltog själv, han spelade på bord 1 i Sverige 2. Lars är en ypperlig schackskribent som är allmänt känd i schack-Sverige. Det var ingen överraskning att  det har serverats välskrivna reportage även denna gång ifrån en veteran tävling där Lars har deltagit.

Det som däremot överraskade undertecknad (jag höll på att sätta kaffet i vrångstrupen) var följande text-snutt ifrån gårdagens rapport på bloggen: “Jag kommer att sakna det här: att öppna balkongdörren och höra havets rogivande svall. Se pinjeträdens vackra trädkronor mot den klarblå himlen. Spela mot stormästare och internationella mästare nästan dagligdags. Glädjas åt…”

Helt otroligt! Herr Grahn brukar annars få genomlida hemska umbärande på dessa hotell (vanligtvis vid medelhavet) där veterantävlingarna brukar spelas. Om jag minns rätt så utnämnde Nils-Gustav Renman Lars till ordförande i “Gnällspikarnas Förening” under ett mästerskap.

image_pdfimage_print
Share