Allsvenska sammandraget uppskjutet

Som väntat beslutade Sveriges Schackförbunds Tävlingskommitté  idag att sammandraget i Växjö 27-29 mars skjuts upp. Samtidigt tog man beslutet att Snabbschacks-SM för barn ställs in. Den tävlingen skulle ha spelats den 22 mars i Stockholm.

Håkan Jalling,tävlingskommitténs ordförande säger följande på schack.se:

– Snabbschacks-SM för knattar och miniorer som skulle ha spelats i Stockholm den 21 mars ställs in, på grund av risker för spridning av coronavirus. Tävlingen kommer inte att spelas vid ett senare tillfälle. Alla startavgifter återbetalas och information om detta skickas ut med e-post till alla deltagare.

– Sammandraget i Elitserien och Superettan, som skulle ha hållits i Växjö 27-29 mars, är uppskjutet av samma orsak. Inget allsvenskt spel kommer att genomföras under mars och april månad. Vi hoppas kunna genomföra såväl sammandraget som de återstående matcherna i övriga serier. Beslut om och när detta ska ske kommer att fattas senast i slutet av april.

Vi beklagar förstås detta men ser ingen möjlighet att genomföra något av dessa arrangemang under rådande omständigheter.

Håkan Jalling, Sveriges Schackförbunds tävlings- och regelkommitté.

image_pdfimage_print
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.