Corona kaoset – Tepe Sigeman inställt

Så kom ännu en besvikelse för oss svenska schackspelare, årets upplaga av Tepe Sigeman Chess Tournament är inställd.

Som en av funktionärer i tävlingen fick undertecknad ett telefonsamtal ifrån Turneringschefen Johan Berntsen under förmiddagen där han gav det trista beskedet. Spiken i kistan för årets turnering blev inreseförbudet för medborgare i länder som inte ingår i EES. När det förbudet gäller för fyra deltagare (däribland ex-världsmästaren Anatolij Karpov) så kan man förstå att det blir totalt omöjligt att genomföra tävlingen.

Undertecknad hade speciellt sett fram emot att se ex-världsmästaren i aktion, han är en favoritspelare. Som lite plåster på såren tröstar jag mig med följande parti och hoppas att det lindrar besvikelsen för fler schackfans än mig:

image_pdfimage_print
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.