Premiär för Rapid Team Battle

Efter succén med Swedish Team Battle där betänketiden är 3 minuter så fanns det önskemål om en lagtävling med lite längre betänketid. Det önskemålet infriades och ikväll spelades premiäromgången av Swedish Rapid Team Battle. Betänketiden är 10 minuter + 2 sekunders inkrement per drag men annars är det mesta sig likt ifrån den “vanliga” Team Battle tävlingen. Nästa omgång spelas nästa onsdag den 20:e maj kl 19.15.

Kvällens turnering spelades i tre olika divisioner. I division 1 deltog det enda nordvästskånska laget; Helsingborgs Schacksällskap. Helsingborgarna slutade på 8:e plats bland de 10 deltagande klubblagen och därmed stannade man kvar i högsta divisionen. Följande gäller för upp och nedflyttning:

Två lag kommer att flyttas ner de två första omgångarna. Sedan spelas det fyra omgångar som en serie med poängsystem.

Slutställningen för denna omgången kan du se här på lichess.org.

Bäste poängplockare i HSS blev Åke Westin (alias ‘selfrid’). Han fick en smakstart när han slog Conny Holst (‘passpaa’) i sitt första parti. Conny blev bäste poängplockare i Limhamns SK som hamnade överst på prispallen denna omgången.

image_pdfimage_print
Share