Swedish Rapid Team Battle – Helsingborgs SS till Division 2

Igår kväll spelades ‘provomgång’ två i onlinetävlingen Swedish Rapid Team Battle (betänketid 10 minuter + 2 sek increment) som spelas på lichess-servern. Nu går man över till rent seriespel de fyra kommande onsdagarna.

Helsingborgs Schacksällskap spelade i Division 1 igår och fick det tufft mot det ytterst starka motståndet, flera elitklubbar som huserar högt upp det vanliga seriesystemet stod för motståndet. Därför är 10:e och sista plats ingen skam. Nu är HSS taggade och tränade inför Division II starten nästa onsdag. Här kan du följa dom nästa onsdag med start kl 19.15.

Jag citerar flitige turneringsledaren Marijan Pavcevic ifrån facebook där han förklarar vad som gäller inför nästa onsdag:

Från och med nu går vi in i ett seriespel där inget lag flyttas upp eller ner. Den divisionen man är i nu är man under kommande fyra omgångar. Man kommer att få poäng efter vilken placering man hamnar på varje onsdag. Poängsystemet är likt söndagsturneringen och melodifestivalen 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1.
Jag vill passa på att säga följande. Det faller på varje spelare att ha fyllt i sitt riktiga namn i sin profil. Detta gäller även ifall man har ett användarnamn som AndersAndersson istället för t.ex. Snövit. Och även lagens lagledare borde se till så att detta följs. Jag har gått igenom alla 240 stycken som spelade idag och har meddelat både spelare och lagets lagledare som de spelar för (på Lichess) att de måste fylla i sitt riktiga namn.

image_pdfimage_print
Share