Praktskandal i Magnus Carlsen Invitational

När världsmästaren Magnus Carlsen och Hikaru Nakamura möttes i världsmästaren egen online turnering kunde man beskåda följande spektakel (se videon sist i inlägget). Partiet var betydelselöst för bägge spelarna, dom var redan klara för nästa omgång i turneringen. Men det ursäktar inte det ovärdiga beteendet som inte är värdigt en världsmästare och en spelare i världstoppen. Tänk er om nåt liknande hade hänt i en fotbollsmatch, låt oss säga i VM-gruppspelet där bägge lagen är klara för nästa steg i turneringen; vid avspark ställer sig ena laget vid sidolinjen och flinar och låter motståndarlaget göra mål. Vid avspark efter det målet kopierar det målgörande laget det andra lagets beteende och så står det 1-1. Därefter så håller man sig passiva resten av matchen.

 

image_print
Share