Dansk nordvästskåning tog bordspris i Albanien

Den vitsiga och internationella rubriken tarvar en viss förklaring.

Dansken Jacob Sylvan som spelar för Helsingborgs ASK i Allsvenskan spelade Europacupen för klubblag med sin danska klubb Skakklubben Nordkalotten 1 – 8 oktober. Tävlingen spelades i Albanska Durrës. Jacob lyckades vinna samtliga de 5 ronderna han spelade och fick därmed prestationsrankingen 2963 och det gav honom priset som bästa spelare på 3:e bord. För Nordkalotten spelade Fortsätt läsa

Share

Micke på Mallorca

Trots att rubriken låter som en titel till en gammal svensk pilsnerfilm så handlar denna nyhet om ett mycket seriöst ämne; Mikael Svensson, Landskrona SK spelar en turnering i Calvià på Mallorca 8 oktober till den 16 oktober.

Turneringen i fråga är Calvià Amateur Open, en 9 ronders öppen turnering för spelare med max 2350 i Elo-ranking.

När detta skrivs så har 3 ronder spelats. Svensson Fortsätt läsa

Share

Skakklubben Nordkalotten (DK) inbjuder till snabbschacksturnering

Skakklubben Nordkalotten indbyder hermed til hurtigturnering søndag den 6. november 2022 kl. 9.30 i Festsalen på Hotel Gilleleje Strand, Vesterbrogade 4B, Torvet, 3250 Gilleleje – http://www.gillelejestrand.dk

Vi lægger vægt på en hyggelig turnering i flotte omgivelser med pæne præmier. Der vil være en sandwich samt en øl/vand til alle til frokost. Turneringen er sponsoreret af Kvickly i Helsinge og Nordea Fonden.

Turneringen er en hurtigturnering, Fortsätt läsa

Share

International Chess Holiday 2022 i Prag

Under 2 veckor spelades årets upplaga av International Chess Holiday. Staffan Thomasson,Helsingborgs ASK deltog i högsta gruppen, M1, under vecka 1. En tuff grupp där Staffan var lägst rankad. Han fick nöja sig med 1 poäng och sista plats.

Peter Dalling,Engelholms SK spelade en snabbschacks tävling vecka 2. Han hamnade på 6:e plats bland de 16 deltagarna. I samma tävling kom Walter Steffert,Skromberga ASS på 14:e plats.