Åke Westin vann Helsingborgsmästerskapet

Åke Westin

Åke Westin, Helsingborgs SS Foto: Lars OA Hedlund

Åke Westin, Helsingborgs SS segrade återigen i Helsingborgsmästerskapet. Han vann även 2020 som var det föregående mästerskapet som spelades, 2021 ställdes in på grund av corona-pandemin.

I årets tävling var det helt jämnt mellan Åke och 2:an Anders Hansen, Helsingborgs ASK när de sju ronderna spelats. Remi i det inbördes mötet,vinster mot de övriga deltagarna och lika många partier där dom hade de svarta pjäserna. Det innebar att en segrare fick utses med hjälp av lottning och den utföll till Westins fördel.

Slumpen utsåg denna gång en rättvis segrare. Westin visade upp det mest stabila spelet, bland annat så var tvåan Hansen illa ut mot honom med bonde under och en dålig ställning men han lyckades slinka undan och rädda partiet till remi. Hansen var även illa ut mot Staffan Thomasson men lyckades vända partiet och vann till slut.

Bronsmedaljör och rankingpristagare blev Idris Amin, Helsingborgs ASK. Denna kämpe och schackälskare kunde förutom rankingpriset glädja sig åt 21 friska rankingpoäng.

Eszter Enyedi, Helsingborgs ASK är värd ett hedersomnämnande; yngst i startfältet och klart lägst rankad kämpade hon väl och fick en massa bra träning som hon kommer att ha mycket god nytta av i framtiden.

tabell

Share