Online-SM för veteraner

Söndagen den 7 februari kommer Online-SM för veteraner att arrangeras på lichess av Sveriges Schackförbund. Precis som ‘in real life’ så spelar man i två olika klasser, veteraner 50 och veteraner 65+. 9 ronder schweizer med betänketiden 10 + 5 kommer att spelas. Läs mer om hur du anmäler dig här (50) och här (65+). Inbjudan hittar du här.

image_print
Share

Ingen rast,ingen ro…

Kvällens Swedish Team Chess Battle är precis avklarad och redan på onsdag (27 januari) kl 19.30 är det redan dags för en ny omgång av Swedish Rapid Team Battle. Helsingborgs ASK spelar i division 2 och Helsingborgs SS i division 3. En division som man för övrigt leder. Se tabellen nedan:

Div.3 Tot.p. TB
1. Helsingborgs SS 20 126
2. Team Pelaro Alingsås SS 19 126
-------------------------------------------------
3. Kristineberg SK 19 126
4. Hisingsalliansen 13 119
5. Linköpings ASS 13 117
6. Schack 08 10 109
7. SK Rockaden 9 103
8. Kålltorps Schacksällskap 7 90

Länkar till de olika divisionernas turneringssidor för onsdagens omgång:

image_print
Share

Lubomir Kavalek 1943 – 2021

Lubomir Kavalek

Lubomir ‘Lubosh’ Kavalek 1968 foto: Wikimedia

Den tjeckisk-amerikanske stormästaren Lubomir Kavalek har avlidit. Han hade en lång karriär som spelare , journalist, turneringsarrangör och tränare bakom sig. Fem nationella mästerskaps titlar hade han på sin meritlista, två i Tjeckoslovakien och tre i USA. 1974 var han rankad som nummer 10 i världen.

 

 

 

 

 

När Sovjetunionen invaderade Tjeckoslovakien 1968 under den så kallade Pragvåren befann sig Kavalek i Polen där han spelade han en turnering. Han beslutade sig för att inte återvända till sitt hemland utan flydde till Västtyskland. En flykt som lyckades tack vare Läs mer

image_print
Share

Helsingborgs ASK 3:a i SCTB

Helsingborgs ASK ligger 3:a i onlinetävlingen Swedish Chess Team Battle division 3 när två omgångar återstår. De två främsta i varje division går upp så nu gäller det för HASK att mobilisera allt vad man har om vill gå upp. Man jagar Lunds ASK och det är en bit upp till  dom så allt måste klaffa om det ska bli en uppflyttning. Nästa rond spelas nu på söndag den 24 januari kl 18.15 på lichess.org. Se tabellställningen här nedan:

Mer om de övriga divisionerna hittar du på Sveriges Schackförbunds hemsida.

image_print
Share

Helsingborgs ASK & Helsingborgs SS i Swedish Rapid

På onsdag den 20 januari (kl 19:30) kommer de båda Helsingborgs klubbarna, HASK och HSS, återigen spela Swedish Rapid Chess Team Battle på schackservern lichess.org. HASK spelar i division 2 och ligger 5:a efter denna säsongens första omgång. Helsingborgs SS ligger på 2:a plats i division 3.Tabeller hittar du här.

Fyra omgångar ska spelas. De två bäst placerade lagen efter de omgångarna flyttas upp en division.

Länkar till divisionernas turnerings sidor:

image_print
Share