Eldsjäl lämnar Nordvästra Skåne

Prisutdelning Distriktsserien 2017-2018

Leif Bohman syns här som prisutdelare. Stefan Håkansson tar tacksamt emot. Foto: Fredrik Sievert

Leif Bohman, Klippans SK kommer att flytta till Lidköping under sommaren och kommer där med att inte längre representera Klippans SK. Leif med sin positiva attityd och entusiasm tillförde mycket både i Klippan och i förbundsstyrelsen. Det positiva intrycket av Leif förstärks,för oss som minns ‘Vi på Saltkråkan’, av att han liknar Farbror Melker. Lycka till i Lidköping Leif!

image_pdfimage_print
Share

Skånes SF ungdoms GP

Finalen av Skånes SF ungdoms Grand Prix skulle ha spelats 30-31 maj men blev inställd av samma skäl som en mängd andra turneringar i år, COVID-19. Därmed gäller nuvarande ställning som slutresultat.

Helsingborgs ASK hade deltagare med i flera av deltävlingarna. Bäst gick det för Samuel Larsson och Emil Duus i kadett-klassen (födda 2003-2006). De båda hamnade nämligen överst i sluttabellen med Samuel som 1:a.

image_pdfimage_print
Share

Swedish Team Battle – Uppsala SSS behåller sin ledning

Trots att Visby SK vann en förkrossande seger idag i Div III, man hade hela 96 partipoäng mer än Uppsala så behåller skolschackssällskapet sin ledningen. Visby smet dock förbi Kristineberg SCB i tabellen och ligger nu tvåa. Man har samma “matchpoäng” som Kristineberg men bättre partipoäng. Se tabellen här.

Helsingborgs ASK kom fyra idag och det andra nordvästskånska laget,Helsingborgs SS, kom 7:a.

image_pdfimage_print
Share

Swedish Rapid Team Battle – Helsingborgs SS till Division 2

Igår kväll spelades ‘provomgång’ två i onlinetävlingen Swedish Rapid Team Battle (betänketid 10 minuter + 2 sek increment) som spelas på lichess-servern. Nu går man över till rent seriespel de fyra kommande onsdagarna.

Helsingborgs Schacksällskap spelade i Division 1 igår och fick det tufft mot det ytterst starka motståndet, flera elitklubbar som huserar högt upp det vanliga seriesystemet stod för motståndet. Därför är 10:e och sista plats ingen skam. Nu är HSS taggade och tränade inför Division II starten nästa onsdag. Här kan du följa dom nästa onsdag med start kl 19.15.

Jag citerar flitige turneringsledaren Marijan Pavcevic ifrån facebook där han förklarar vad som gäller inför nästa onsdag:

Från och med nu går vi in i ett seriespel där inget lag flyttas upp eller ner. Den divisionen man är i nu är man under kommande fyra omgångar. Man kommer att få poäng efter vilken placering man hamnar på varje onsdag. Poängsystemet är likt söndagsturneringen och melodifestivalen 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1.
Jag vill passa på att säga följande. Det faller på varje spelare att ha fyllt i sitt riktiga namn i sin profil. Detta gäller även ifall man har ett användarnamn som AndersAndersson istället för t.ex. Snövit. Och även lagens lagledare borde se till så att detta följs. Jag har gått igenom alla 240 stycken som spelade idag och har meddelat både spelare och lagets lagledare som de spelar för (på Lichess) att de måste fylla i sitt riktiga namn.

image_pdfimage_print
Share