Resultat ifrån Påskens turneringar

Då var Påskhelgen 2019 överstökad och som vanligt spelades det massvis med turneringar runtom i Sverige och Europa. Nordvästskåningar deltog (och deltar) i fyra av dom.

ACO World Amateur Chess Championship Rhodes 2019

Mikael Svensson Landskrona SK deltar i denna turnering i grupp B (som avslutas den 28 april). Efter tre spelade ronder har han 1½ poäng och ligger i mitten av startfältet.

Annandagshandikappen i Åstorp

Åstorps SS arrangerade en tävling som spelades med tidshandikapp på annandagen. Här segrade junioren Isam Kayyali Helsingborgs ASK. Undertecknad är inte förvånad över att Isam vann, denna begåvade unge man kommer att vinna fler turneringar.

Påskturneringen i Norrköping

Här hade distriktet tre spelare med. Två deltog i huvudturneringen och en spelare, Anton Engkvist Landskrona SK, i Lilla Påskturneringen. Anton tog ½ poäng och slutade på 44:e plats. Segrare blev Sandro Lacko SS Manhem.

Staffan Thomasson Helsingborgs ASK och Lars Persson Skromberga ASS var “våra” spelare i huvudturneringen. Thomasson tog 4 poäng (av 8) och slutade på 55:e plats. Lars slutade på 123:plats. Segrade gjorde den norske stormästaren Johan-Sebastian Christiansen.

Grenke Chess Open

Till Karlsruhe i Tyskland hade hela nio spelare ifrån Helsingborgs ASK tagit sig för att spela Grenke Chess Open. Bäst gick det för Kåre Kristensen som tog 6 poäng på de nio ronderna. Det resultatet gjorde att han tog sin tredje IM-norm och kan numera titulera sig Internationell Mästare. Ett stort grattis till Kåre!

Kåre fick en kanonstart på turneringen när han besegrade en spansk stormästare med det respektingivande elo-talet 2578 i rond 2.

Övriga nordvästskåningars resultat och placeringar redovisas här nedanför. Kolla gärna turneringens hemsida där det finns en massa bilder och även några videos. Hemsidan: https://grenkechessopen.de/en