Nordvästskåningar med i Carnstams minnesturnering

Som tidigare rapporterats här på nvssf.com så deltog två nordvästskåningar i Tomas Carnstams Minnesturnering som spelades i Lund 24-26 november arrangerat av Lunds ASK.

Tävlingen spelades i fyra olika grupper indelade efter ranking. Alex Henriksen spelade i grupp 3 och slutade på 5:e plats med poängskörden 2 av 5. Hans far, Niels Henriksen, slutade på 10:e plats i grupp 4. Båda spelar för Helsingborgs ASK.

Ulf Wesslén segrade i grupp 1 där snittrankingen var som högst.

Läs mer på Lunds ASK hemsida.

Share

Caissa Open 2023 lågstadiet

Malmö Schackförbunds traditionella skolschackstävling Caissa Open spelades idag. Dagens deltagare var lågstadieelever, imorgon spelar mellan och högstadiet.

26 spelsugna skolungdomar dök upp på Limhamns SK klubblokal för att spela lite schack idag. Bland dom hittar vi Sion Nivstrand Wikstrand ifrån Nordvästra Skåne. Han spelar för Helsingborgs ASK.

Han visade återigen vilken stark spelare han är. Sion slutade nämligen på en delad 2 – 5 plats och han hade dessutom bäst särskiljning av dessa fyra spelare.

Tävlingen vanns av Mikhail Gurevich, Limhamns SK.

Foto på Sion Nivstrand Wikdahl

Sion Nivstrand Wikdahl, Helsingborgs ASK gör sina första drag i Caissa Open 2023. Foto: Helena Nivstrand

| Slutställning Caissa Open lågstadiet |

Share

Allskånskan 2023-2024 rond 1

Igår Söndagen den 29 oktober avklarades ännu en seriepremiär för lag. Allskånskan spelade rond 1.

Tre klubbar ifrån nordvästra Skåne deltar med ett eller fler lag. Helsingborgsklubbarna Helsingborgs ASK och Helsingborgs SS deltar med två lag var medans Engelholms SK har ett.

Två segrar, en oavgjord och två förluster blev resultatet för nordvästskåningarna. En av förlusterna kom i ett derby. Ett ungdomligt Helsingborgs ASK II besegrade Helsingborgs SS II med 3 – 2 efter hård kamp i Division 2B. Division I spelas med 8-manna lag medans Division 2 till 3 spelas med 5-manna lag. Fortsätt läsa

Share

Stora seriestarten – Nordvästskånska lag i elden den 22 oktober

Allsvensk logoNu på söndag den 22 oktober startar Div I till III i Allsvenskan. Helsingborgs ASK I har redan spelat de första tre omgångarna den gångna helgen då Elitserien och Superettan (där HASK I spelar) samlades i Norrköping för rond 1 – 3.

Nordvästskåne har sex lag som startar på söndag, fördelade på Div II grupp 8 och Div III grupp 6.

I Div II:8 hittar vi: HASK II, Helsingborgs SS I och Landskrona SK.

I Div III:6 hittar vi: Skromberga ASS, Helsingborgs SS II och Helsingborgs ASK III.

Share

Rockaden & Rockaden i toppen av tabellerna

Allsvensk logoNär krutröken skingrats efter tre dagars spel i det Allsvenska sammandraget i Norrköping så toppar SK Rockaden,Sthlm de bägge tabellerna. Tabellerna är Elitseriens och Superettans. Rockaden lag 1 leder Elitserien medans klubbens 2:a lag leder Superettan. Rockaden 2 kan inte gå upp i Elitserien eftersom en klubb kan bara ha ett lag i högsta divisionen. Det betyder att just nu så är det tvåan och trean i Superettan som ligger på de åtråvärda uppflyttningsplatserna. Lagen som intar dessa platser är SS 4 Springare och Skara SS.

Helsingborgs ASK som spelar i Superettan Fortsätt läsa

Share

Livesändning av partier ifrån Superettan

Allsvensk logoÄven en match ifrån superettan kan följas live (15 minuters fördröjning) ifrån sammandraget i Norrköping. Det betyder att kanske någon av Helsingborgs ASK matcher livesänds på lördagen eller söndagen. Igår fredag den 14 oktober visades Kristallens SK – SS 4 Springare. Matchstart lördag är kl 14.00 och på söndag är det 10.00. Tänk på att dragen kommer med 15 minuters fördröjning.

| Livesändning av partier Superettan chess.com |

| Livesändning av partier Superettan lichess.org |

Share

Allsvensk start

Allsvensk logoAllsvenskan startar på fredag kl 18.00 den 13 oktober med ett sammandrag i Norrköping med de två divisionerna i toppen av pyramiden; Elitserien och Superettan. Helgen efter på söndagen den 22 oktober så spelar övriga divisioner rond 1.

Enda Nordvästskånska laget som spelar sammandraget i Norrköping är Helsingborgs ASK som huserar i Superettan. Tre ronder spelas fredag till söndag i Norrköping. Helsingborgs ASK möter då SS Luleå, Burgsvik Alva SK och Kristallens SK.

| Om lagen i Superettan |

| Livesändning av partier Elitserien chess.com |

| Livesändning av partier Elitserien lichess.org |

Share

Tre klubbmästerskap

Tre klubbar i distriktet har kommit igång med sina klubbmästerskap: Skromberga ASS, Helsingborgs SS och Helsingborgs ASK (snabbschack).

Skromberga och Helsingborgs SS har hunnit spela en rond i sina klubbmästerskap. HASK har spelat 4 av 8 ronder i sitt snabbschacks-km. De avslutande fyra ronderna i den tävlingen kommer att spelas lördagen den 28 oktober. De övriga två klubbmästerskapen avslutas senare under säsongen eftersom man i de tävlingarna spelar en rond i veckan.

Tidigare under säsongen har Landskronamästerskapet startat.

Share