Allsvenskan – Samtliga serier har startat

Allsvensk logoI och med söndagens (23 oktober) omgång av allsvenskan så har samtliga nordvästskånska lag som deltar varit i elden. Antalet lag som deltar ifrån distriktet detta år är 7.

Sedan tidigare har Helsingborgs ASK,Helsingborgs ASK II och Helsingborgs SS II spelat matcher i årets allsvenska. Helsingborgs ASK I spelade de tre första ronderna i Elitserien 14 – 16 oktober i sammandraget för Elitserien och Superettan som spelades i Helsingborg. Helsingborgs SS II och Helsingborgs ASK III spelade rond 1 i Division 3 grupp 7 den 16 oktober. Den gruppen har 9 deltagande lag mot normalt 8 lag. Skromberga ASS spelar även i den serien men hade frirond i rond 1 och spelade sin första match i söndags.

Två nordvästskånska resultat som sticker ut i premiäromgången är Helsingborgs SS och Landskrona SK’s segrar Division 2:8 mot Kristianstads Schacksällskap och Helsingborgs ASK, båda lagen hade lägre snittranking och gjorde bra matcher. Ett referat ifrån matchen HSS mot Kristianstad hittar du på HSS hemsida.

deltagande lag ifrån Nvssf i allsvenskan 2022-2023

Elitserien
	Helsingborgs ASK

Div II:8
	Helsingborgs SS
	Landskrona SK
	Helsingborgs ASK II

Div III:7
	Helsingborgs SS II
	Helsingborgs ASK III
	Skromberga ASS
Share