Sammandraget i HBG – Tuffa matcher för Helsingborgs ASK

Allsvensk logoHelgen den 14-16 spelades de tre (av 9) första ronderna i Elitserien och Superettan på Hotel Marina Plaza i Helsingborg.

Nordvästra Skåne hade ett deltagande lag; Helsingborgs ASK som spelar i Elitserien denna säsong, och även nästa förhoppningsvis. Det blir nämligen tufft att hålla sig kvar eftersom två lag trillar ur. Dock bedömer jag att elitseriespel nästa säsong inte är helt utom räckhåll och just nu ligger man på den åtråvärda 8:e platsen i tabellen.

I rond 1 och 2 fick HASK möta två mycket starka Stockholmslag som antagligen kommer att vara topplag denna säsong; Wasa SK och SK Rockaden. Med ett rankingsnitt på 2401 och 2439 så var stockholmarna klart högre rankade och det blev två klara förluster för Helsingborgslaget som hade ett snitt på 2224 under sammandraget. Matcherna slutade 6-2 (mot Wasa) och 7-1 mot SK Rockaden.

I matchen mot Wasa SK i rond 1 lyckades Fredric Olsson ta sin första stormästarskalp. Han besegrade nämligen stormästaren Juan Bellon.

I samma match tog Anders Nilsson en halv stormästarskalp, remi mot legendariska Pia Cramling. Inte fy skam det iheller.

I rond 2 mötte man SK Rockaden och förlorade med klara 7-1. Finns inte mycket att säga om den matchen, lagmaskinen Rockaden gick fram som en ångvält.

I rond 3 fick HASK lite mänskligare motstånd, Västerås SK, ett lag med ungefär samma rankingsnitt som Helsingborgarna. Nu gick det bättre, det blev seger med 3½-4½. Partivinster togs av Jacob Sylvan, Tomas Rosell och Patrik Nilsson.

Peter Rothman & Patrik Nilsson HASK - Elitseriesammandraget i HBG 2022

Patrik Nilsson (närmast kameran) och Peter Rothman fokuserade och koncentrerade vid brädet under rond 3 i sammandraget. Foto: Anders Hansen

Share