Smörgåsbordet är dukat – Startfältet i Tepe Sigeman & Co Chess Tournament släppt

TepeSigeman chess logga

Då har äntligen startfältet till Stormästarturneringen Tepe Sigeman & Co Chess Tournament offentliggjorts och glädjande nog består startfältet av åtta spelare. De senaste åren har det varit en 6-manna turnering och det blir lite för få deltagare tycker jag. Nu finns det lite mer chanser till att reparera en dålig start för spelarna och därmed ökar spänningsmomentet för publiken.

Årets upplaga toppas av den Indiske stormästaren Pentala Harikrishna med det respektingivande elo-talet 2723. Pentala är en spelare med en stor positionell förståelse och intuitiv känsla för spelet. Se följande youtube video och bedöm själva (och njut!):

Resten av startfältet går inte av för hackor det i heller med bland annat vår egen Nils Grandelius som precis kom 2:a i Europamästerskapet, regerande juniorvärldsmästaren Parham Maghsoodlo, de två före detta Europamästarna Ivan Saric & Dieter Nisipeanu. Just Ivan Saric är lite av en personlig favorit, inte nödvändigtvis till att vinna turneringen men hans spel imponerar på mig. Han har bland annat slagit världsmästaren Magnus Carlsen i ett parti. Det skedde i schackolympiaden i Tromsø 2014.

Nytt för i år är att turneringen flyttat ifrån spegelsalen på HIPP till Malmö live, Malmös nya konserthus. Där kan man avnjuta turneringen på plats alldeles gratis! Expertkommentatorer finns det ju självklart på plats, det är duon Stellan Brynell, ifrån arrangörsklubben Limhamns SK, och den amerikanske stormästaren Yasser Seirawan som står för den biten. Jag lovar er, dom levererar schackunderhållning i världsklass!

Då börjar det bli dags att avrunda denna artikel, som blev lite längre än vad jag hade tänkt mig, och vad passar bättre än att jag avslutar med det kompletta startfältet:

  1. Pentala Harikrishna,Indien ELO 2723
  2. Gawain Jones,England ELO 2698
  3. Ivan Saric,Kroatien ELO 2691
  4. Nils Grandelius,Sverige ELO 2687
  5. Dieter Nisipeanu,Tyskland ELO 2680
  6. Parham Maghsoodlo,Iran ELO 2669
  7. Nihal Sarin,Indien ELO 2589
  8. Tiger Hillarp Persson,Sverige ELO 2563

 

Share