Nordvästskånsk framgång i Elite Hotels Open

Jogstad vs Kaare 2019 LASK schackstudion IM

Kåre Hove Kristensen (blå tröja) foto: Anders Hansen

Kåre Hove Kristensen tog en fenomenal 2-4 plats i helgens (10 – 13 februari) GP-tävling i Växjö. Han representerar Helsingborgs ASK när han tar sig över sundet. I sitt hemland Danmark spelar han för Nordkalotten. Kåres väg till den delade 2:a platsen och 6½ poäng av 8 var bland annat genom att spela remi mot starke (och unge!) Kaan Kücüksari som har spelat till sig det respektingivande elo-talet 2507 efter ett framgångsrikt 2022. En vinst mot IM Vladimir Poley bidrog också till slutplaceringen i absoluta toppen.

Kristensen säkrade sin fina placering med en seger mot Christopher Krantz ifrån Eksjö SK i sista ronden. Kåre förvaltade sin terrängfördel och bättre bondestruktur på ett ypperligt sätt. Ett kvalitetsoffer förvandlade ställningen till ett vunnet slutspel.

Den andre nordvästskånske deltagaren, Mikael Svensson ifrån Landskrona SK, hade denna gång en för honom mindre fråmgånsrik Elite Hotels Open. Micke brukar spela bra i de GP-tävlingar han deltar i och har producerat en jämn ström av bra placeringar
i dessa tävlingar. Svensson tog 4½ poäng och hamnade på 60:e plats bland de 145 deltagarna.

Ensam segrare blev den Ukrainske stormästaren Platon Galperin som tog 7 poäng på de åtta ronderna.

I lilla Elite Hotels Open, tävlingen är öppen för spelare med mindre än 1600 i ranking,segrade Tommy Mendys. Tommy spelar för arrangörsklubben Växjö SK så glädjen över den turneringssegern var nog extra stor i den småländska metropolen.

| Slutställning | | Partier |

Share

3 svar på ”Nordvästskånsk framgång i Elite Hotels Open

  1. Pingback: Kort nyt uge 6 – Dansk Skak Union / Nyheder

  2. Pingback: Kåre delad tvåa i Växjö | Helsingborgs Allmänna Schackklubb HASK

Kommentarer är stängda.