Elitseriens minisammandrag – förlust mot Eksjö

Tyvärr förlorade Helsingborgs ASK gårdagens match mot Eksjö SK i Allsvenskans Elitserie med 5½-2½. Det var viktigt att ta poäng för HASK i denna match för att vara med om att kriga om nytt kontrakt för Elitserien nästa säsong.

Nu är ju inte allt hopp ute som jag kanske gav sken av i förra inlägget om denna helgs Elitseriematcher i Limhamn. Farsta SK som Helsingborgarna möter i sista ronden är också ett lag som HASK har rimliga chanser att besegra vilket kanske säkrar nytt kontrakt. Det kan bli en nervdallrande sista rond i Södertälje den 12 mars!

Minisammandraget Elitserien i Limhamn 2023

Närmast kameran: Nedeljko Malesevic, Eksjö SK (vit) – Kåre Hove Kristensen, Helsingborgs SK. Kåre tog hem HASKs enda seger i denna match Vid det andra brädet syns Anders Nilsson, Helsingborgs ASK – Kristoffer Krantz, Eksjö SK. Foto:Bengt Kvisth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HASKs enda seger igår stod Kåre för. Han besgrade Nedelko Maljesevic.

Den andra matchen som spelades i Limhamn igår var Skånes ‘El Clásico’, derbyt mellan Limhamns SK och Lunds ASK. Mötena mellan de två bästa lagen i Skåne får känslorna svalla lika mycket som matcherna Barcelona – Real Madrid.

En polishelikopter som flög av en slump över Limhamns SK klubblokal i går kväll (som ligger en bit ifrån spellokalen Limhamns folkets hus) larmade brandkåren eftersom dess värmekameror gav fullt utslag. Det visade sig vara falskt larm, det var ‘bara’ Mr Limhamn Conny Holst, som följde livesändningen av matchen och hade blivit helt pannevarm.

Denna gång segrade Limhamns SK med 5-3.

Idag kl 14.00 är det dags för nästa rond i Limhamn. Matcherna som ska spelas är Limhamns SK – Helsingborgs ASK och Lunds ASK – Eksjö SK.

Livesändning av partierna ifrån matcherna hittar du här (chess24) och här (lichess). Observera att livesändningen är fördröjd med 15 minuter. Den startar alltså kl 14.15.

Share