SK Rockaden svenska lagmästare

Allsvensk logoSK Rockaden, Stockholm tog hem det svenska lagguldet efter att ha vunnit samtliga matcher. Silver och brons togs av två skånska lag, Lunds ASK och Limhamns SK.

Efter att ha förlorat de tre matcherna i det avslutande sammandraget trillade tyvärr Helsingborgs ASK av Elitserien. Det blir till att ta nya friska ta i Superettan nästa säsong för Helsingborgarna.

Läs mer om sammandraget på Helsingborgs ASK’s hemsida.

Share

Elitseriens avslutande omgångar

Allsvensk logoElitserien och Superettan avslutas denna helg med spel fredag,lördag och söndag i Södertälje där de svenska elitlagen samlats för ett sammandrag.

Nordvästskånska laget Helsingborgs ASK kämpar för att hänga kvar. Just nu ligger man på 9:e och näst sista plats, två lag trillar av. Västerås är inför helgen på den åtråvärda 8:e platsen som innebär att man stannar kvar i högsta serien. HASK har redan mött och besegrat Västerås så nyckelmatchen kommer att bli sista rondens möte mot Farsta SK där en matchvinst (möjligen oavgjort också) kommer troligtvis att räcka för att gå förbi Västerås som har tre tuffa matcher denna helg där det ligger nära till hands att man inkasserar tre förluster.

Partierna ifrån Elitserien Läs mer

Share

Elitseriens minisammandrag – förlust mot Eksjö

Tyvärr förlorade Helsingborgs ASK gårdagens match mot Eksjö SK i Allsvenskans Elitserie med 5½-2½. Det var viktigt att ta poäng för HASK i denna match för att vara med om att kriga om nytt kontrakt för Elitserien nästa säsong.

Nu är ju inte allt hopp ute som jag kanske gav sken av i förra inlägget om denna helgs Elitseriematcher i Limhamn. Farsta SK som Helsingborgarna möter i sista ronden är också ett lag som HASK har rimliga chanser att besegra vilket kanske säkrar nytt kontrakt. Det kan bli en nervdallrande sista rond i Södertälje den 12 mars!

Minisammandraget Elitserien i Limhamn 2023

Närmast kameran: Nedeljko Malesevic, Eksjö SK (vit) – Kåre Hove Kristensen, Helsingborgs SK. Kåre tog hem HASKs enda seger i denna match Vid det andra brädet syns Anders Nilsson, Helsingborgs ASK – Kristoffer Krantz, Eksjö SK. Foto:Bengt Kvisth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HASKs enda seger igår Läs mer

Share

Elitseriens minisammandrag i Malmö

Allsvensk logoIkväll den 20:e januari kl 18.15 dras de första dragen i minisammandraget för Elitserien på Limhamns Folkets Hus. Det är Helsingborgs ASK, Eksjö SK, Lunds ASK och Limhamns SK som spelar deras matcher Fredag till Söndag.

Att de första dragen dras kl 18.15 är en sanning med modifikation, egentligen startar matcherna kl 18.00 men livesändningen av partierna är fördröjd med 15 minuter för att försvåra eventuellt fusk, som ‘vanligen’ sker på det viset att en spelare kommunicerar på något sätt med en utomstående som följer livesändningen.

Nordvästskåningarna Helsingborgs ASK börjar med att möta Eksjö SK. Den matchen måste nog vinnas om man ska ha en chans att hänga kvar. Eksjö är ett starkt lag men är trots allt lite ‘svagare’ än de lagen som HASK har kvar att möta i årets Elitserie.

Läs mer här på schack.se för mer info om helgens matcher.

Share