Deltalift Open 2023

Stormästaren Tiger Hillarp Persson segrade i den avslutande GP-tävlingen Deltalift Open som spelades under Kristi Himmelsfärdshelgen på vackert belägna Hotel Tylösand. Fem andra spelare fick samma slutpoäng, 6½, som Tiger men han hade bäst kvalitetspoäng och korades som segrare.

På vägen till turneringssegern stötte Stormästare Persson på en annan Persson. Nämligen Birger Persson som spelar för Helsingborgs SS. Det blev en vinst till Stormästaren. Birger slutade på 19:e plats (106 deltagare) med 5 poäng av 8.

För de övriga tre nordvästskånska deltagarna blev placering och poäng så här: Fortsätt läsa

Share

Påskturneringen 2023

Idag på långfredagen anno 2023 kommer två nordvästskåningar att dra sina första drag i Svenskt Grand Prix deltävlingen Påskturneringen. För att vara lite mer exakt så kommer detta att ske kl 14.00 på Elite Grand Hotel i Norrköping.

De två nordvästskåningarna är Gert Lyngsjö, Landskrona SK och Staffan Thomasson, Helsingborgs ASK.

För mer information kolla tävlingens hemsida. Vill man följa tävlingen under helgen så rekommenderar jag Sveriges Schackförbunds hemsida där man kan finna mer info och nyhetsrapportering.

Helsingborgare segrade i Kvibergsspelen

Ja, ni läste rätt; en Helsingborgare vann GP-tävlingen Kvibergsspelen som spelades denna helg, 30 september – 2 oktober, i Göteborg. Kaan Küsüksari heter han. Boende i Helsingborg men har representerat och tränat med Lunds ASK ända sen han flyttade till Sverige ifrån Turkiet. Kaan som är född 2003 är rankad på 12:e plats i Sverige.