Dam-SM i Växjö: Ellerstrand 11:a

När snabbschacksdelen, 15 min + 5 sekunder, avklarades idag av Dam-SM helgen i Växjö så hamnade Susanne Ellerstrand, Engelholms SK på 11:e plats. Den andra skånskan i tävlingen, Linn Olsson ifrån En Passant, Svedala hamnade på 4:e plats. WIM Christine Rose Mariano, SK Rockaden Umeå segrade och blev därmed dubbel Svensk Mästare denna helg. Slutställningen ifrån Snabb-schacken hittar du här.

Share

Susanne Ellerstrand åtta i Växjö

Susanne Ellerstrand,Engelholms SK slutade på 8:e plats idag i Dam-SM i blixtschack som spelades i Växjö.  Linn Olsson,En Passant Svedala ifrån vårt grannförbund, Skånes Schackförbund, hamnade på 5:e plats. Resultat och tabell hittar du här.

Ingen rast och ingen vila för damerna i den småländska metropolen, när blixten var färdigspelad så påbörjades Dam-SM i snabbschack. Fyra ronder spelas idag och imorgon spelas tre ronder. Följ resultaten här. Båda de skånska damerna deltar även i snabbschacken.

Share

Dam-SM i Växjö

Helgen den 9-10 december spelas Dam-SM i blixt och snabbschack. Betänketiderna är 3 + 2 sekunders inkrement per drag (blixten) och 15 minuter + 5 sekunders inkrement per drag (snabbschacken).

Spelformatet är 9 ronder FIDE-schweizer (båda turneringarna) och självfallet är bägge turneringarna  elo-registrerade. Spellokal är Växjö SK’s hemmaplan ProCivitas Gymnasium.

Bland de förhandsanmälda är Susanne Ellerstrand,Engelholms SK så tävlingarna kommer att åtminstone ha ett nordvästskånskt inslag. Vem vet, det kanske dyker upp fler damer/tjejer ifrån distriktet.

All nödvändig info om tävlingen hittar du i inbjudan.

Susanne Ellerstrand,Engelholms SK Foto: Lars OA Hedlund/SSF