Raminder segrade i Gåsaschacket

Helsingborgs SS arrangerade sin årliga tidshandikappturnering Gåsaschacket på sin klubblokal på Trädgårdsgatan i Helsingborg igår. 16 spelare kom till start.

Raminder Bir Singh segrade ensam på 5½ poäng av 7. Resterande prispallsplatser togs av hemmaspelare, vilka kan du se här.

Läs även på HSS egen hemsida om tävlingen.

Share

Höstturneringen Stig Lundholms minne 2023 färdigspelad

HSS loggaHelsingborgs SS höstturnering till minne av Stig Lundholm spelades lördag till söndag på deras klubblokal. Deltagarna var indelade i tre fyra-manna grupper efter ranking. Betänketiden var 90 minuter + 30 sekunders tillägg. Glädjande nog kom 5 av de 12 deltagarna ifrån klubbar utanför distriktet. Ett annat glädjeämne var att arrangörsklubben fick en gruppsegrare: Mohanad Alkhaled tog full pott i grupp 3.

Gruppsegrare

  • Grupp 1: Filip Johansson, Mölndals SK. 2½ av 3
  • Grupp 2: Dennis Bansemer, Lunds SK. 2½ av 3
  • Grupp 3: Mohanad Alkhaled, Helsingborgs SS. 3 av 3 (!)

Länk till resultaten för samtliga tre grupperna: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=12780

Segraren i grupp 1: Filip Johansson, Mölndals SK. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Lars OA Hedlund

 

Share

Allskånskan 2023-2024 rond 1

Igår Söndagen den 29 oktober avklarades ännu en seriepremiär för lag. Allskånskan spelade rond 1.

Tre klubbar ifrån nordvästra Skåne deltar med ett eller fler lag. Helsingborgsklubbarna Helsingborgs ASK och Helsingborgs SS deltar med två lag var medans Engelholms SK har ett.

Två segrar, en oavgjord och två förluster blev resultatet för nordvästskåningarna. En av förlusterna kom i ett derby. Ett ungdomligt Helsingborgs ASK II besegrade Helsingborgs SS II med 3 – 2 efter hård kamp i Division 2B. Division I spelas med 8-manna lag medans Division 2 till 3 spelas med 5-manna lag. Fortsätt läsa

Share

Stora seriestarten – Nordvästskånska lag i elden den 22 oktober

Allsvensk logoNu på söndag den 22 oktober startar Div I till III i Allsvenskan. Helsingborgs ASK I har redan spelat de första tre omgångarna den gångna helgen då Elitserien och Superettan (där HASK I spelar) samlades i Norrköping för rond 1 – 3.

Nordvästskåne har sex lag som startar på söndag, fördelade på Div II grupp 8 och Div III grupp 6.

I Div II:8 hittar vi: HASK II, Helsingborgs SS I och Landskrona SK.

I Div III:6 hittar vi: Skromberga ASS, Helsingborgs SS II och Helsingborgs ASK III.

Share

Tre klubbmästerskap

Tre klubbar i distriktet har kommit igång med sina klubbmästerskap: Skromberga ASS, Helsingborgs SS och Helsingborgs ASK (snabbschack).

Skromberga och Helsingborgs SS har hunnit spela en rond i sina klubbmästerskap. HASK har spelat 4 av 8 ronder i sitt snabbschacks-km. De avslutande fyra ronderna i den tävlingen kommer att spelas lördagen den 28 oktober. De övriga två klubbmästerskapen avslutas senare under säsongen eftersom man i de tävlingarna spelar en rond i veckan.

Tidigare under säsongen har Landskronamästerskapet startat.

Share

Deltalift Open 2023

Stormästaren Tiger Hillarp Persson segrade i den avslutande GP-tävlingen Deltalift Open som spelades under Kristi Himmelsfärdshelgen på vackert belägna Hotel Tylösand. Fem andra spelare fick samma slutpoäng, 6½, som Tiger men han hade bäst kvalitetspoäng och korades som segrare.

På vägen till turneringssegern stötte Stormästare Persson på en annan Persson. Nämligen Birger Persson som spelar för Helsingborgs SS. Det blev en vinst till Stormästaren. Birger slutade på 19:e plats (106 deltagare) med 5 poäng av 8.

Foto: Bengt Kvisth. Tiger vit mot Birger i rond 2.

För de övriga tre nordvästskånska deltagarna blev placering och poäng så här: Fortsätt läsa

Share