Nordvästskåningarnas schackliga aktiviteter i Påsk

Undertecknad har hittat tre turneringar i påsk med nordvästskånskt deltagande. Har jag missat nån så skicka gärna en kommentar till detta inlägg. De tre turneringar jag hittat är; World Senior Team Championship +65, Påskturneringen i Norrköping och Grenke Chess Open. Sen kan man säkert lägga till en fjärde, Åstorps SS Påskhandikapp som spelas på annandagen. Jag skulle bli mycket överraskad om inte där var med några nordvästskåningar.

På Medelhavsön Rhodos spelas World Senior Team Championship. Tävlingen spelas i två olika klasser, 50+ och 65+. I 65+ hittar vi Peter Dalling Engelholms SK och Bertil Pålsson Skromberga ASS. Båda spelar i Sverige lag 4. Även den kände bloggaren Lars Grahn deltar så bästa sätt att följa tävlingen är att läsa hans blogg. Rond 1 spelades igår så på bloggen finns en rapport ifrån den ronden. World Team Championship avslutas den 24 april.

GP-tävlingen Påskturneringen som spelas i Norrköping 19 – 22 april har lockat fyra deltagare ifrån förbundet. I huvudturneringen spelar Staffan Thomasson Helsingborgs ASK, Jonas Wiberg Engelholms SK och Lars Persson Skromberga ASS. I Lilla Påskturneringen för spelare med 1599 och mindre i ranking hittar vi junioren Anton Engkvist som spelar för Landskrona SK.

Till Karlsruhe i Tyskland kommer hela nio spelare ifrån Helsingborgs ASK att resa till för att delta i Grenke Chess Open. Sju man reser ifrån Helsingborg i en minibuss medans klubbens två danska medlemmar Kåre Kristensen och Jacob Sylvan har sin startdestination i Danmark. De sju som startar resan i Helsingborg är:

  • Patrik Nilsson
  • Fredric Olsson
  • Stefan Håkansson
  • Ghayth Tabaa
  • Filip Jonsson
  • Eric Nordin
  • Daniel Mena

Grenke är en megaturnering med 945 respektive 849 förhandsanmälda i A och B-gruppen. Nordin och Mena spelar i B-gruppen, övriga HASK:are i A.

 

Share

1 svar på ”Nordvästskåningarnas schackliga aktiviteter i Påsk

Kommentarer är stängda.