Skånska Skolmästerskapet – topplaceringar till NvSSF i samtliga klasser

När de sista dragen hade gjorts i årets upplaga av Öppna Skånska Skolmästerskapet visade det sig att nordvästra skåne hade tagit topplaceringar i samtliga klasser.

junior (2003-2006)

Haider Al-Sherufi,Helsingborgs ASK och Ali Eid, Landskrona SK var de nordvästskåningar som tog topplaceringar i denna ålderklass. Haider hamnade på 2:a plats med samma poäng som slutsegraren Sigge Johansson,Svedala SK. Dessutom hade han vunnit det inbördes mötet men “tyvärr” räknas kvalitetspoäng (summan av motståndarnas slutpoäng) före inbördes i denna tävling. Ali slutade på 4:e plats. Klassen hade 9 deltagare.

| Slutställning |

kadett (2007-2010)

Fyra spelare tog 5 poäng. Elsa Andersson,Eslövs SK hade bäst kvalitetspoäng och hamnade därmed överst i tabellen. Egil Berling,Helsingborgs ASK tillhörde de spelare som tog 5 poäng. Han hamnade på 4:e plats. Egils klubbkamrat Alexander Berg hamnade på 6:e plats endast en halvpoäng efter de fyra spelarna i toppen.

Egil Berling SM 2023

En fokuserad Egil Berling under SM 2023 i Helsingborg. Foto: Anders Hansen

Alexander och Egil har inte spelat så länge i klubb, mindre än ett år (?) om jag minns rätt, men är mycket starka med en stor potential. Jag sticker ut hakan och tippar att båda kommer att hamna högt i några riksmästerskap för juniorer inom en snar framtid. En seger kommer inte att vara en stor överraskning för mig. Årets Skol-SM är nog lite för tidigt för en seger men en pallplacering får inte mig att trilla av stolen.

| Slutställning |

Minior (2011-2012)

Vihaan Angara,Helsingborgs ASK är mycket aktiv på tävlingsfronten och är trots sin unga ålder, han är född 2012, en rutinerad tävlingsspelare. Hans 3:e plats är därmed ingen överraskning. Alex Henriksen, Helsingborgs ASK hamnade på 6:e plats bland de 28 deltagarna.

| Slutställning |

yngre minior (2013-)

På andra plats hittar vi ännu en ung spelare ifrån förbundet med en MYCKET stor potential: Sion Nivstrand Wikdal,Helsingborgs ASK. Han tog 6 poäng av 7 möjliga. Poängtappet kom mot vinnaren av klassen Qianru Zong ifrån Lunds ASK som vann samtliga partier.

Tudor Butuc,Helsingborgs ASK kom på 10:e plats vilket var mycket bra eftersom gruppen hade 42 deltagare.

| Slutställning |

Fler nordvästskåningar deltog. Se länkarna till slutställningarna för de olika klasserna för deras placeringar.

Undertecknad var själv inte på plats under tävlingen så jag skriver om tävlingen endast utifrån vad jag kan utläsa ifrån resultaten. Kanske nån spelare eller ledare har nåt att tillföra? Klicka på pratbubblan uppe till höger i denna nyhet och skicka en kommentar. Har nån spelare nåt bra parti eller kanske en snygg kombination ifrån nåt av sina partier maila det gärna så kan jag publicera det. Adress: webmaster@nvssf.com.

Share

Ett svar på ”Skånska Skolmästerskapet – topplaceringar till NvSSF i samtliga klasser

Kommentarer är stängda.