Anders Nilsson har gått i mål…

..i Lund Open grupp 1. I en väldigt haltande tabell (på grund av Corona-virusets förlamande effekt på föreningslivet) har Anders Nilsson spelat de två sista ronderna och därmed avslutat turneringen. Han kunde inte avsluta på ett bättre sätt, han vann nämligen bägge partierna och slutade på 6 poäng av 7. Med den poängskörden toppar han tabellen men Anders Nylén ifrån Limhamns SK kan gå ikapp genom att vinna sina två uppskjutna partier. Gör han det så kommer han att vinna Lund Open 2020 för att han slog Nilsson i det inbördes mötet.

I Schweizer gruppen, där Stefan Lupeskovic Helsingborgs ASK deltar, och där de flesta deltagarna har spelat 4 ronder är Stefan är placerad ungefär mitt i fältet med sina 2 poäng (av 4).

När tävlingen kommer att avslutas är osäkert.

| Ställning grupp 1 |

| Ställning Schweizer gruppen |

| Partier |

Share

Succé för Swedish Team Battle

Igår spelades en online lagturnering för svenska klubblag på lichess.org som ett slags komplement till Allsvenskan som just nu är vilande på grund av Covid-19 smittan. Ingemar Falk,skribent på schack.se, och Valentin Derdic (Helsingborgs ASK), admin på lichess, gjorde denna tävling möjlig genom att lägga ner en massa arbete på det praktiska. Det tackar vi för!

Antalet lag var begränsat till 10 och bland dom fanns Helsingborgs ASK ifrån distriktet. Tyvärr kom HASK på tionde plats och får därmed nästa söndag ta klivet ner till Div II. Intresset är nämligen så stort Läs mer

Share

Verksamheten på sparlåga i distriktet

På grund av Coronaviruset så minskar verksamheten betydligt i distriktet.

Helsingborgs Schacksällskap meddelar att den planerade snabbschackstävlingen på Torsdag skjuts på framtiden.

Helsingborgs ASK stänger ner all klubbverksamhet fram till den 28:e mars.

Åstorps SS ställer in sin juniorturnering den Dogman Junior Chess Championship som skulla ha spelats den 26:e april.

Share

Åke Westin Helsingborgsmästare

Åke Westin,Helsingborgs SS. Bilden är tagen under SM i Uppsala 2016. Där blev Åke Svensk Veteranmästare. Foto:Anders Hansen

Åke Westin,Helsingborgs SS segrade i årets Helsingborgsmästerskap med poängskörden 6 av 7 möjliga (obesegrad). Övriga på prispallen blev hans klubbkamrat Tomasz Szczepanowski, 5 poäng och Hoger Muhamed, Helsingborgs ASK som tog 4½ poäng. Se slutställningen här.

Share

Ungdomsseriens sammandrag i Helsingborg

Igår spelades slutsammandraget för Skånes Ungdomsserie i Olympiaskolans matsal. Hela 33 lag i fem olika divisioner var på plats. Helsingborgs ASK var den nordvästskånska representanten och det skötte man med glans, två lag avancerade i seriesystemet. Segrarna i de fem olika divisionerna blev:

  • Division 1: Limhamns SK
  • Division 2: Eslövs SK
  • Division 3: Limhamns SK II
  • Division 4: SK Sandlöparen II
  • Division 5 (Nybörjarserien): Kristianstads SS II

Läs Eric Nordins referat på HASK’s hemsida.

Isam Kayyali,Helsingborgs ASK (till vänster i bild) spelade på bord 1 i HASK 1. Här möter han Stina Johansson,En Passant. Foto:Anders Hansen

Share

Det drar ihop sig i Allsvenskan

Allsvensk logoIgår spelades den 6:e och näst sista ronden i säsongens allsvenska. Ur ett nordvästskånskt perspektiv så är det tre resultat som sticker ut:

 

 

  • Helsingborgs ASK storseger mot Oves SK i Div I:4 som innebar serieseger och därmed kval till Superettan. Grattis!
  • Åstorps SS 8 – 0 seger mot Malmö AS II i Div 2:8 som gav lite arbetsro efter en turbulent säsong. Nu finns det chans att man slipper degradering.
  • Helsingborgs SS seger mot Kristinebergs SK med siffrorna 4½-3½ i samma Division som Åstorp. HSS-spelarna var lägre rankade på samtliga bord men en fin insats på bord 3 – 6 där man vann rubb och stubb grundlade matchsegern.

Sista ronden i allsvenskan spelas den 15:e mars. Helsingborgs ASK kvalmatch spelas den 29:e mars.

 

Share

HASK-Blixten Februari

Missa inte Helsingborgs ASK’s öppna ELO-blixt nu lördag (29 februari) kl 15.00. Betänketiden är 3 minuter + 2 sekunders inkrement/drag. HASK’s klubblokal ligger på Minörgatan 6 i Helsingborg. Om ni kommer utifrån och anlände till Knutpunkten i Helsingborg så tar ni busslinje 1 mot Dalhem och stiger av på hållplatsen Drottninghögs Centrum.

Ingen startavgift! Vi spelar om äran och elopoängen.

Helsingborgs ASK klubblokal

Share
image_pdfimage_print