Swedish Chess Team battle rond 4

Ikväll spelades den 4:e ronden av Swedish Chess Team Battle Division 3 där Helsingborg har med två klubblag, Helsingborgs ASK och Helsingborgs SS. I nuläget ligger HSS på 8:e plats och HASK på 3:e.

Nästa onsdag spelas den 5:e och sista ronden. Malmö AS är väl stort sett klara segrare och kommer då att flyttas upp till Division 2. Även andraplatsen gäller en uppflyttnings plats, där står kampen främst emellan Kristinebergs SK och Helsingborgs ASK. Se ställningen just nu här.

Share

SCTB div 3 rond 2

Det gick lite tyngre för Helsingborgs ASK och Helsingborgs SS i dagens omgång ,den andra av fem, om man jämför med förra onsdagens omgång. Då kom HASK på 2:a plats och HSS 8:e plats.

Idag slutade tyvärr HSS på 10:e och sista plats. Endast 7 man deltog i laget och då blir det tufft och få ihop en hyffsad poängskörd.

HASK låg länge på 6:e plats men en fin spurt under turneringens sista minut gjorde att man klättrade två placeringar. Flera av lagmedlemmarna satt tillsammans i klubblokalen och spelade. Kanske det som gjorde att man var taggade ända till slutet?

Tabell och partier hittar du här.

Detta var för övrigt nyhet nr 1000 på denna sida sedan starten i mars 2014. Hurra!

Share

Säsongspremiären för SCTB säsong 2 avklarad

Ikväll spelades rond 1 av säsong 2 i Swedish Chess Team Battle division 3 på lichess. Jag nöjer mig med ett kort inlägg  (på grund av solskenet och tidsbrist) om de två nordvästkånska lagen.

Helsingborgs ASK kom 2:a bland de 10 deltagande lagen. Patrik Nilsson, HASK (finnen78) tog hela 50 poäng ikväll och blev näst bäste poängplockare av alla deltagarna.

Helsingborgs SS kom på 8:e plats. Deras bäste poängplockare blev Dam Binh Quang (hubbaklubbar).

| Partier & Tabell |

Share

Ny säsong av Swedish Chess Team Battle

Nu på söndag den 14 juni kl 18.15  startar en ny säsong, den andra, av Swedish Chess Team battle. Precis som innan spelas denna onlinetävling på lichess servern.

En del ändringar i reglerna har skett, bland annat så har antalet spelare vars poäng räknas ändrats från 8 till 10 (i div 3). De 10 bästa poängplockarna i laget är den poängen som kommer att räknas.

Division är den mest intressanta för nordvästskåningar eftersom det är där vi hittar de två deltagande klubbarna ifrån distriktet; Helsingborgs SS & Helsingborgs ASK. Här hittar du en tabell för den divisionen. Du kan även kunna komma ladda ner partier ifrån divisionen på den sidan när tävlingen väl har kommit igång.

Share

Skånes SF ungdoms GP

Finalen av Skånes SF ungdoms Grand Prix skulle ha spelats 30-31 maj men blev inställd av samma skäl som en mängd andra turneringar i år, COVID-19. Därmed gäller nuvarande ställning som slutresultat.

Helsingborgs ASK hade deltagare med i flera av deltävlingarna. Bäst gick det för Samuel Larsson och Emil Duus i kadett-klassen (födda 2003-2006). De båda hamnade nämligen överst i sluttabellen med Samuel som 1:a.

Share

Från 2200 till 2400+: Podcast med Kåre Kristensen

Kåre vit mot Tiger Hillarp Persson i Malmö Open. Foto: Anders Hansen

Helsingborgs ASK danske IM, Kåre Kristensen har blivit intervjuad av Ben Johnson i hans podcast ‘The Perpetual Chess Podcast’. Nämnda podcast är en av de mest populära om schack som du kan hitta i cyberspace.

Intervjun handlar om hur Kåre lyckades öka sin spelstyrka från 2200 när han var i 45-års åldern tills han fick sin IM-titel när han var 54 och dessutom höjde sitt elotal till strax över 2400 flytande. Podcasten hittar du här.

Share
image_pdfimage_print