En gruppseger till Nordvästra Skåne

Trots att han var längst rankad i sin grupp i Växjöspelen segrade Daniel Mena på 2½ poäng av 3. Daniel gick även +21 i elo så för honom var det en mycket lyckad helg.

Ytterligare tre spelare ifrån nordvästra skåne kom till start i Växjö:

  • Volker Sarodnick Helsingborgs SS grupp 12
  • Stefan Myrenfors Helsingborgs SS grupp 14
  • Markus Mena Helsingborgs ASK grupp grupp 18

I grupp 1 segrade Anders Wengholm Alingsås SS.

Share

Rolf Martens Minnesturnering – IM Christian Jepson segrade

Lunds ASK arrangerade sin minnesturnering för Rolf Martens igår. Den högst rankade spelaren Christian Jepson ifrån Limhamns SK segrade på 7½ av 8. Thomas Johansson Malmö AS var den ende som lyckades slita till sig en halva av Jepson.

Av de fyra deltagande nordvästskåningarna lyckades Idris Amin ifrån Helsingborgs ASK bäst, han hamnade på 9:e plats (5 poäng) och fick ett rankingpris. De övriga tre nordvästskåningarnas placerade sig så här:

  • 23. Esad Khariman 3½ Landskrona SK
  • 25. Isam Kayyali 3 Helsingborgs ASK
  • 29. Lars Persson 3 Skromberga ASS

31 spelare deltog. Betänketiden man använde var 15 minuter + 3 sekunders inkrement/drag.

| Slutställning |

Share

Deltalift och Kronborg Chess Open färdigspelade

De två turneringarna som hade nordvästskånskt deltagande under Kristi himmelfärdshelgen, Deltalift/Harplinge Mini Open i Tylösand och Kronborg Chess Open i Helsingør avslutades igår och i lördags.

Kronborg Chess Open

Hela 13 nordvästskåningar deltog i seniortävlingen som spelades i åtta-manna grupper indelade efter ranking. Bäst gick det för HASK-junioren Isam Kayyali som vann sin grupp på 6½ poäng av 7 (!).Utöver honom bör man man nämna de tre nordvästskåningar som knep silverplatserna i sina grupper: Idris Amin HASK,Daniel Mena HASK och Leif Boman Klippans SK. Även de två nordvästskånska deltagarna, Patrik Nilsson och Anders Nilsson, som deltog i den högst rankade gruppen, Mästargrupp 1, gjorde bra ifrån sig Läs mer

Share

Nordvästskånsk invasion

…av Danmark och Halland. Skämt åsido, men den något tillspetsade formuleringen ligger inte lång ifrån sanningen om man tittar på antalet deltagare ifrån Nordvästra Skåne i två turneringar som spelas i samband med Kristi Himmelsfärds helgen.

I Deltalift Open som Läs mer

Share

Mragel Open – Stor framgång för Nordvästra Skåne

Tre deltagare ifrån Nordvästra Skåne, två av dom kommer bland dom fem bästa. Det är vad jag kallar en framgång. Det blir ju inte sämre av att Anders Nilsson ifrån Helsingborgs ASK vinner tävlingen med poängskörden 5 av 5! Anders var högst rankad i tävlingen men ändå starkt att ta full pott.

Anders Nilsson,Åstorps SS

Anders Nilsson,Helsingborgs ASK i Neckar Open 2015.
Foto:Georgios Souleidis, http://www.neckar-open.de/

På 5:e plats hittar vi segrarens klubbkamrat,Staffan Thomasson. Staffan var rankad på 11:e plats bland de 38 startande så han klättrade upp några steg ifrån sin förutspådda slutplacering. Dessutom inkasserade han 18 elopoäng.

Lite längre ner i sluttabellen hittar vi Lars Persson Skromberga ASS som hamnade på 31:a plats.

Share
image_pdfimage_print