Mikael Svensson tilldelad Collijnplaketten

Innan matchen Helsingborgs ASK mot Landskrona SK i gårdagens rond av Allsvenskan utdelades ett av Sveriges Schackförbunds utmärkelser.

Det var Mikael Svensson, Landskrona SK som tilldelades Collijnplaketten i brons för sitt mångåriga arbete för Landskrona SK. Utdelare var Stefan Håkansson som representant ifrån Sveriges Schackförbunds förbundsstyrelse.

Share

Ett litet tips för förbundets turneringsarrangörer

nvssf loggaSka klubben arrangera en tävling och du vill ha fler deltagare? Självfallen vill ni det!

Mejla inbjudan och info till turneringstips@schack.se så kommer din tävling med i Sveriges Schackförbunds kalender på riksförbundets hemsida schack.se.

När tävlingen är färdigspelad så varför inte skicka lite bilder och resultat till nyheter@schack.se så är chansen stor att din tävlingen kommer med i nyhetsflödet på SSF’s hemsida. Ett kort referat ifrån turneringen uppskattas säkert också.

Share

Sveriges Schackförbunds tävlingsbestämmelser 2023-2024

Sveriges Schackförbunds tävlingsbestämmelser för säsongen har nu publicerats. Du hittar dom här i ett pdf-dokument. Det dokumentets fasta punkt på denna hemsida är under menyn ‘Regler’ >>> ‘SSF tävlingsbestämmelser’.

Ett av de viktigare avsnitten i det dokumentet är reglerna för Allsvenskan. Det avsnittet startar på sidan 14.

Share

Inför Skol-NM i Helsingborg

På fredag den 26 augusti startar Skol-NM, eller som man säger på utrikiska Nordic Youth Chess Championships, i Helsingborg. Spellokal är Scandic Hotel Nord som ligger på Florettgatan 41. 60 spelare kommer att göra upp om titeln Nordisk Skolmästare i fem olika åldersklasser.

Inga nordvästskånska spelare har kvalificerat sig för tävlingen så “vi” får väl heja på de två deltagande spelarna ifrån Skånes Schackförbund; Oscar Morell (grupp D) och Qianru Zhong (grupp E). Bägge spelar för Lunds ASK.

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Sveriges Schackförbund och Helsingborgs ASK.

+20 bräden kommer att livesändas och Fortsätt läsa

Share

Schack4ans riksfinal: Superresultat av nordvästra Skåne!

De fyra klasserna ifrån nordvästra Skåne som deltog i dagens riksfinal av Schack4an, en tävling för 4:e klasser, gjorde alla en mycket bra insats.

Dom hamnade alla på den övre halvan av de 127 deltagande klasserna och två av klasserna hamnade bland dom 10 bästa! Rydebäcks Montessori,Helsingborg 4 (4:e plats) & Slottsvångsskolan 4,Helsingborg (10:a) var det som gjorde den bedriften. Men även Vikens Montessori 4,Höganäs (25:e plats) och Kubikskolan 4,Helsingborg (49:e plats) insatser var superba. Mycket kul att se!

I ren glädjeyra höll undertecknad på att glömma att nämna 4:e klassen som vann hela tävlingen; Lena Skola 4,Vårgårda. Klassen vann med ganska så bred marginal såvitt jag kan bedöma.

| Resultat |

Share