Halvtid i Helsingborgsmästerskapet

Årets Helsingborgsmästare hittar vi alldeles säkert bland de tre högst rankade spelarna: Mika Sjöholm,Helsingborgs ASK, Andreas Elsner,Helsingborgs ASK och Volker Sarodnick,Helsingborgs SS. Mika har redan besegrat Elsner men har kvar att möta Volker. Båda har vunnit samtliga tre ronder. Onsdagen den 15 februari spelas rond 4 och då möts Volker och Elsner. Övriga möten kan du se här.

Tyvärr har den redan magra deltagarlistan drabbats av avhopp. En, möjligen två, har valt att lämna turneringen.

Jag fick lära mig som junior att det var en hederssak att fullfölja en turnering även om det tog emot. Det verkar som detta inte gäller längre i nordvästra skåne. Undertecknad har en känsla av att om någon hade gjort lite research så hade NvSSF hamnat högt i antalet lämnade walk overs och spelare som bryter turneringar jämnfört med andra distrikt.

Självfallet så kan saker ting hända så man blir tvungen att bryta en turnering eller lämna en w.o men det höga antalet i NvSSF verkar konstigt.

Var problemet ligger vet jag inte. Dålig utbildning ifrån klubbarna om vad som gäller när man ska tävlingsspela? Klarare info ifrån turneringsarrangörerna om vem/vilka som ska kontaktas om man fått förhinder för ett parti? Och info om när man kan spela uppskjutna partier (om spelformen tillåter det)?

| Resultat Helsingborgsmästerskapet 2023 |

Share