Mika mästare i kavaj

Mika Sjöholm, Helsingborgs ASK har vunnit Helsingborgsmästerskapet innan sista ronden. Med 6 poäng av 6 möjliga leder han före Volker Sarodnick,Helsingborgs SS som har 4 1/2 poäng. Ingen kan komma ifatt Volker så han är klar silvermedaljer. Sjunde och sista ronden spelas nu på onsdag den 15 mars.

Mika Sjöholm under Rilton Elo 2022-2023 foto: Lars OA Hedlund

Helsingborgsmästaren 2023 Mika Sjöholm under Rilton Elo 2023. Foto: Lars OA Hedlund

Share

Halvtid i Helsingborgsmästerskapet

Årets Helsingborgsmästare hittar vi alldeles säkert bland de tre högst rankade spelarna: Mika Sjöholm,Helsingborgs ASK, Andreas Elsner,Helsingborgs ASK och Volker Sarodnick,Helsingborgs SS. Mika har redan besegrat Elsner men har kvar att möta Volker. Båda har vunnit samtliga tre ronder. Onsdagen den 15 februari spelas rond 4 och då möts Volker och Elsner. Övriga möten kan du se här.

Tyvärr har den redan magra deltagarlistan drabbats av avhopp. En, möjligen två, har valt att lämna turneringen.

Jag fick lära mig som junior att det var en hederssak att fullfölja en turnering även om det tog emot. Det verkar som Fortsätt läsa

Share

Rilton 2022-2023 färdigspelat

De tre turneringarna i Rilton: Rilton Cup, Rilton Elo och Rilton 1800 avslutades idag Trettondagsafton.

Nordvästra Skåne hade en deltagare i Rilton Elo, Mika Sjöholm,Helsingborgs ASK. Han slutade kring 75:e plats (120 deltagare) med 3½ poäng på 9 ronder. När detta skrivs är inte alla resultat klara men jag väljer att publicera redan nu eftersom min tid kommer att tryta lite ikväll och under morgondagen. Fortsätt läsa

Share

Nordvästskåningar i turneringar Julen/Nyår 2022

Vad jag har hittat så kommer minst 12 nordvästskåningar att vara aktiva på tävlingsfronten mellan jul och nyår. Det tillkommer säkert flera i den lokala tävlingen Skrombergas Mellandagsturnering som spelas den 30 december. I den turneringen är i skrivande stund 11 nordvästskåningar anmälda. Våra goda grannar i Skånes Schackförbund har faktiskt just nu 12 spelare anmälda så dom har flest spelare anmälda i Skromberga. Detta måste ju ha korrigerats när tävlingen startar ;).

Mika Sjöholm som representerar Helsingborgs ASK är anmäld till Rilton ELO som spelas i den kungliga huvudstaden den 27 december – 5 januari.

Till sist: En god jul och ett gott nytt år!

Share

Ukrainsk seger i Malmö

Høi - Meskenas, rond 8 Malmö Open 2022

Carsten Høi vit mot Paulius Meskenas i rond 8 av Malmö Open. foto: Bengt Kvisth

Det blev den Ukrainske spelaren Platon Galperin som segrade ensam på 7 poäng av 8 möjliga i årets upplaga av Malmö Open.

Bäst placering av Nordvästskåningarna fick den Danske Stormästaren Carsten Höi som spelar för Helsingborgs ASK. Han slutade på 23 plats med 5½ poäng av 8.

Två nordvästskåningar, Alex och Niels Henriksen (Helsingborgs ASK), spelade med MobileLabs Open som spelas parallellt med Malmö Open. För att deltaga måste man ha mindre än 1600 i Elo. I denna tävling segrade Filip Dingertz,Kristallens SK Stockholm.

Nordvästskåningarnas slutplacering i Malmö och MobileLabs Open

NamnKlubbEloTävlingPo.Plac.
Carsten HöiHelsingborgs ASK2327Malmö Open23
Kåre Hove KristensenHelsingborgs ASK2253Malmö Open66
Martin AndersenLandskrona SK1571Malmö Open4112
Andreas ElsnerHelsingborgs ASK1714Malmö Open3140
Sejfo AgovicHelsingborgs SS1771Malmö Open2183
Mika SjöholmHelsingborgs ASK1905Malmö Open2186
Alex HenriksenHelsingborgs ASK0MobileLabs Open349
Niels HenriksenHelsingborgs ASK0MobileLabs Open55

LÄNKAR

| Partier (pgn-fil) | | Resultat | | Hemsida Malmö Open/MobileLabs Open |

Share