Stort nordvästskånskt deltagande i Cellavision Chess Cup

Hela 19 spelare ifrån förbundet kom till start när dom första dragen drogs på Hotel Ideon i fredags. Totalt startade 241 spelare i de båda turneringerna. Det finns ju som bekant även Lilla Cellavision Chess Cup för spelare med mindre än 1600 i ranking. I den tävlingen hade nordvästskåne två startande, Markus Mena och Lukas Mirsch (båda Helsingborgs ASK). Markus tog 4 poäng på de åtta ronderna och slutade på 31:a plats. Lukas poängskörd blev 3 poäng och hans placering blev 41:a (56 deltagare).

I huvudturneringen så blev FM Kåre Hove Kristensen, Helsingborgs ASK bäste nordvästskåning med 5½ poäng. Han fick till och med möta den slutliga segraren Alexei Shirov i rond 3.

En annan framgångsrik nordvästskåning var Esad Khariman, Landskrona SK som vann ranking-grupp 18 på 3 poäng.

För övriga nordvästskåningars poäng och placeringar se tabellen nedan.