Slutrapport SM 2019

Förutom vice-veteranmästaren Åke Westin så deltog ytterligare fem spelare ifrån förbundet i SM. Deras slutplaceringar blev:

 • Veteran 65+: Gert Lyngsjö Landskrona SK 34:e plats
 • Mästarklassen: Per-Olof Gromark Engelholms SK 10:e plats
 • Veteran Allmän: Lars Persson Skromberga ASS 14:e plats
 • Veteran Allmän: Tore Bengtsson Helsingborgs SS 19:e plats
 • Veteran Allmän: Susanne Ellerstrand Engelholms SK 20:e plats

Läs mer

Share

Schack-SM dag 1 – 3

I fredags drogs de första dragen i årets Schack-SM i Eskilstuna när Weekendtävlingen startade. I lördags startade ytterligare några klasser, bland annat SM-gruppen. Bland de tio deltagarna i den klassen kommer vi att hitta årets Svenske Mästare när SM avslutas på söndag.

Två klasser med nordvästskånskt deltagande startade också på lördagen,Veteran-SM +65 och Schackfyranmästaren. Schackfyranmästaren spelades klart i lördags medans Veteran-SM kommer att spelas under hela veckan.

I Schackfyranmästaren hade nordvästskåne fem deltagare:

 • Mille Montelin Rydebäcks Montessori SK
 • Love Liljegren Rydebäcks Montessori SK
 • Movitz Heissler Slotthöjdens SSK
 • Emilia Möller Helenborgs SSK
 • Felix Rothman Brogårda SSK

Bäst gick det för Mille och Love som slutade på 107:e och 108:e plats bland de 175 startande.

I Veteran-SM 65+ spelar Åke Westin och Gert Lyngsjö. Två ronder har spelats av nio. Vi återkommer med resultat när SM har avslutats på söndag. Då kommer vi att även redovisa de resultaten för de nordvästskåningar som spelar i de klasser som ännu inte har startat.

Share

Rolf Martens Minnesturnering – IM Christian Jepson segrade

Lunds ASK arrangerade sin minnesturnering för Rolf Martens igår. Den högst rankade spelaren Christian Jepson ifrån Limhamns SK segrade på 7½ av 8. Thomas Johansson Malmö AS var den ende som lyckades slita till sig en halva av Jepson.

Av de fyra deltagande nordvästskåningarna lyckades Idris Amin ifrån Helsingborgs ASK bäst, han hamnade på 9:e plats (5 poäng) och fick ett rankingpris. De övriga tre nordvästskåningarnas placerade sig så här:

 • 23. Esad Khariman 3½ Landskrona SK
 • 25. Isam Kayyali 3 Helsingborgs ASK
 • 29. Lars Persson 3 Skromberga ASS

31 spelare deltog. Betänketiden man använde var 15 minuter + 3 sekunders inkrement/drag.

| Slutställning |

Share

Nordvästskånsk invasion

…av Danmark och Halland. Skämt åsido, men den något tillspetsade formuleringen ligger inte lång ifrån sanningen om man tittar på antalet deltagare ifrån Nordvästra Skåne i två turneringar som spelas i samband med Kristi Himmelsfärds helgen.

I Deltalift Open som Läs mer

Share

Kvibergspelen

I helgen spelades GP-tävlingen Kvibergsspelen i Göteborg. Segrade gjorde Stormästaren Erik Blomqvist som spelar för SK Rockaden,Stockholm.

Tre nordvästskånska spelare fanns med bland de 119 som deltog; Åke Westin Helsingborgs SS, Per-Olof Gromark Engelholms SK och Martin Andersén Landskrona SK. Deras slutplaceringar blev som följer:

Placering. ELO
46. Per-Olof Gromark 1899
70. Åke Westin 1989
105. Martin Andersén 1505
Share

Resultat ifrån Påskens turneringar

Då var Påskhelgen 2019 överstökad och som vanligt spelades det massvis med turneringar runtom i Sverige och Europa. Nordvästskåningar deltog (och deltar) i fyra av dom.

ACO World Amateur Chess Championship Rhodes 2019

Mikael Svensson Landskrona SK deltar i denna turnering i grupp B (som avslutas den 28 april). Efter tre spelade ronder har han 1½ poäng och ligger i mitten av startfältet.

Annandagshandikappen i Åstorp

Åstorps SS arrangerade en tävling som spelades med tidshandikapp på annandagen. Här segrade junioren Isam Kayyali Helsingborgs ASK. Undertecknad är inte förvånad över att Isam vann, denna begåvade unge man kommer att vinna fler turneringar.

Påskturneringen i Norrköping

Här hade distriktet tre spelare med. Två deltog Läs mer

Share
image_pdfimage_print